Hotspots Middelburg

Middelburg, ik was er nog nooit geweest. Maar vriendin Mouse woont er, dus was het tijd om de treinreis naar het zuidwesten te maken. We doen het in maart dachten we, dan is het vast lekker weer. Maar daar dacht maart zelf anders over.  Dus sneeuwde het en waaide er een ijzige wind. Maar gelukkig zijn er in Middelburg genoeg leuke winkels en koffiezaken om weer in op te warmen. En daar deel ik nu de leukste van met je.

Met onze hoofden diep in onze sjaals en mutsen struinden we zaterdag door Middelburg. Het was rustig in de stad. Iedereen was natuurlijk lekker met een kop thee bij de kachel blijven zitten. Wij niet, en het maakte het er niet minder gezellig op. Maar de sneeuw zorgde er wel voor dat we niet echt de motivatie hadden om de mooie gebouwen en leuke oude straatjes van Middelburg te bekijken. En dat is jammer, want volgens mij zijn die echt de moeite waard. Dus we moeten een keer terug. Als het echt zeker weten lekker weer is.

dav

Het koffiepand

Na een paar winkels bekeken te hebben, waren we wel toe aan iets lekker warms en daarvoor gingen we naar Het Koffiepand. Ik dronk er een cappuccino met havermelk en at een carrot cake. Superlekker! De soep en de broodjes zagen er ook heel lekker uit. En je zit er gezellig bij tussen veel planten, gele muren en er zijn ook wat banken en gezellige zitjes.

hdr

dav

dav

Plantaardig

Na wat omzwervingen via de lokale fourniturenzaak en de Dille & Kamille (die winkel is toch overal té leuk) kwamen we bij plantenwalhalla Plantaardig. Ik heb serieus nog nooit zo veel planten bij elkaar in een winkel gezien. Het was dat het zo vriezenskoud was en geen plant onze shoptocht zou overleven, anders had ik mijn tasje volgepakt met leuke planten uit deze stadstuinwinkel. Voor de volgende keer!

dav

dav

Imagine

Na dat geslenter (nouja, we liepen best door eigenlijk, brrr) was het tijd voor een warme versnapering. Bij Imagine eet je heerlijk vegetarisch en vegan. En je koopt er verpakkingsvrije producten, neem dus even een lege pot mee 🙂 Maar goed, wij gingen eten. Lekkere tomatensoep met brood en humus werd het. Precies waar ik zin in had.

dav

dav

dav

Lieve-lings

Aan de rand van het centrum van Middelburg vind je Lieve-lings, een winkel vol mooie spullen voor in huis. Je komt ogen te  kort om alle plankjes en tafeltjes te bekijken. Zeg nou zelf, die vintage kast met oude televisie, is toch te leuk. Al zullen die niet te koop zijn denk ik. En het kinderbehang vind ik ook fantastisch.

dav

Inmiddels

Ik maakte maar één foto in concept store Inmiddels, omdat ik helemaal afgeleid was door alle leuke spullen. Ik kocht een superschattig pakje voor Jens. Ook voor volwassenen was er mooie kleding, van People Tree onder andere. En veel posters dus. En lokaal gemaakte producten, zoals zeep. En je kunt er ook naar de kapper, of even een kopje koffie drinken.

mde

De Herberg

En toen waren we klaar met het gesjouw. Bovendien gingen de winkels ook dicht. Tijd voor een drankje en de beentjes omhoog. De Herberg is daar een gezellige plek voor.

De Vriendschap

Zo’n beetje naast de Herberg (als je echt niet meer wil lopen) zit De Vriendschap. Daar eet je lekker vegetarisch en vegan, maar hebben ze ook vlees en vis. Ik at als voorgerecht een salade van spinazie en grapefruit. En een heerlijke pasta. Een toetje ging toen echt niet meer passen. Al zag het er bij de anderen heel lekker uit.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Hotspots Middelburg”

  1. Yvonne says:

    Was gezellig en leuk om nieuwe plekjes in eigen stad te ontdekken! Fijne lijst met hotspots, zo.