hotspots mechelen

Hotspots Mechelen

Mechelen is niet een stad als Antwerpen, Brussel of Gent waar leuke winkels en cafés in groten getale voorkomen. Toch zijn er wel degelijk hele leuke plekjes te vinden. Daarom een overzichtje, zodat je deze stad, die precies tussen Antwerpen en Brussel ligt, ook kunt ontdekken.

Onze-Lieve-Vrouwestraat

De leukste straat van Mechelen is de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Hier zitten leuke, originele winkels.

supergoods

Supergoods

Bij Supergoods is alles ecodesign. Wij begonnen direct te aahen en oehen. De winkel verkoopt kleding, meubels, tassen en accessoires voor in huis. En echt alles is prachtig! Ik zou best in de winkel willen wonen :). Mijn favorieten zijn de kleding van Armedangels en de tapijten van Brita Sweden. Psst, de winkel heeft een webshop…

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116
2800 Mechelen
www.supergoods.be

Lily

Een prachtige kledingwinkel met net zo prachtige kleding en accessoires. Er worden merken als People Tree en Louche verkocht. De winkel in Mechelen is zo’n succes dat er sinds kort ook een winkel in Oostende is geopend.

Onze-Lieve-Vrouwestraat 120
2800 Mechelen
www.shoplily.be

Simple comme Bonjour

In dit kleine, schattige winkeltje met roze muren worden handgemaakte, eenvoudige sieraden verkocht. Zo mooi en fijn! Het is dat ik geen sieraden draag, anders had ik vast iets gekocht.

De sympathieke eigenaresse, die ter plekke sieraden aan het maken was, vertelde ons over verschillende rommelmarkten in de buurt én wees ons erop dat we zeker iets moesten gaan drinken op de Vismarkt. En daar vonden we onze stamkroeg!

Onze-Lieve-Vrouwestraat 143
2800 Mechelen
www.simplecommebonjour.net

Vismarkt

De Vismarkt is een gezellig pleintje aan het water met verschillende café’s, terrassen en restaurants. Wij aten bij Mille en Sister Bean.

mille

Mille

Bij Mille aten wij tapas. De gerechten staan niet op een kaart, maar op twee grote schoolborden aan de muur. De dranken staan wel op een kaart, die is verpakt in de omslag van een stripboek. Dat ziet er heel leuk uit. Dat een van de uitbaters van de zaak een beeldend kunstenaar is, mag dan ook geen verrassing zijn. De lampen die in de zaak hangen, kun je zelf ook kopen om er vervolgens met je eigen stoffen of papier zelf een originele lamp te maken. En dat zelfmaken spreekt mij natuurlijk aan.

Nauwstraat 10
2800 Mechelen
www.millemechelen.com
www.belightedinterior.com/index.html

sisterbean

Sister Bean

Sister Bean was onze stamkroeg. We kwamen er drie keer. De eerste keer was de taart op, het was dan ook wel laat zaterdagavond. De tweede keer wilden we een broodje. En de derde keer was er wel taart en mochten we die eerst even proeven omdat de ober niet precies wist wat voor taart het nou precies was. Super! Verder hadden ze er sojamelk, wat betekent dat ik een latte macchiato kon drinken en er waren broodjes humus. Heerlijk! Binnen in de zaak zijn er lampen gemaakt van papierenparapluutjes (zoals je ze in je cocktail vindt) en buiten zijn alle tafeltjes anders en bedekt met mooie tafelkleedjes. Een topplek!

Vismarkt 26
2800 Mechelen
www.sisterbean.be

IJzerenleen

IJzerenleen is een aardig straatje met bijvoorbeeld de Veritas, een klein winkeltje met enorm veel wol en een kringloopwinkel.

Veritas

Veritas is een winkelketen die in heel België voorkomt, maar hij mag hier toch genoemd worden, omdat het zo’n ontzettend leuke winkel is. Ze hebben er sieraden, sjaals, mutsen en sokken en heel veel handwerkspullen, stoffen, wol, etc. En alles is er even leuk. Misschien maar goed dat de winkel niet in Nederland zit 😉

IJzerenleen 40 42
2800 Mechelen
www.veritas.be

 trefwoorden: , , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Hotspots Mechelen”

  1. De week rond [allihoppa] | Allihoppa says:

    […] Margriet, Yvonne en Babette. Vorig jaar gingen we voor het eerst op ‘roadtrip’, naar Mechelen die keer. We kenden elkaar toen eigenlijk helemaal niet. Maar het was zo gezellig dat we sindsdien […]