rotterdamhotspots

Hotspots in het Oude Noorden van Rotterdam

Rotterdam is een stad die ik heel interessant vind, maar tegelijkertijd nog niet zo goed ken. Ik kom wel eens in de musea en bij de Swan Market, maar waar nu de echt leuke winkels en cafeetjes zitten, dat wist ik nooit. 

Hoe fijn is het dan als kenners van de stad je op sleeptouw nemen en je de leukste plekjes laten zien? Dat is fantastisch! En dat is ook wat afgelopen zaterdag gebeurde. Annemieke en Anneke lieten ons tijdens een tour de leukste plekken van het Oude Noorden van Rotterdam zien. En ik ga die leuke plekken nu weer met jou delen.

booon

Café Booon

Bij café Booon dronken we heerlijke koffie terwijl we opgedroogden en opwarmden. Het regende dat het goot! Gelukkig zaten we bij café Booon goed. Een fijn zaakje met lekkere drankjes waar je ook kunt lunchen. Het motto van café Booon is ‘Producten en mensen met een verhaal’. Zo worden de koekjes en appelcake gebakken door mensen met een handicap. De Berkelse boerinnekaas wordt gemaakt van de melk van Rotterdamse koeien en als je limoncello drinkt, steun je daarmee een goed doel. Maar het is ook gewoon een hele mooie zaak die bovendien heel dicht bij Rotterdam Centraal Station ligt.

Proveniersstraat 33
Rotterdam

northseadesign

North Sea Design

Vintage shop North Sea Design zit in de Hofbogen. Dat zijn de ruimtes onder het vroegere station Hofplein, dat verhoogd lag. Nu krijgen deze nieuwe bogen een nieuwe bestemming. Er is voornamelijk veel horeca te vinden, maar dus ook deze fijne vintage shop. North Sea Design verkoopt naast vintage design ook hedendaags Scandinavisch design dat je niet zomaar overal vindt. Maar ook House Doctor en Leitmotiv worden er verkocht. Ik werd verliefd op de vintage lampen en de prachtige midcentury kasten.  North Sea Design heeft trouwens ook een fijne webshop voor als je de komende tijd nog niet naar Rotterdam gaat.

Raampoortstraat 32
Rotterdam

olgakorstanje

Olga Korstanje

Olga Korstanje is een studiowinkel in het bruisende Oude Noorden van Rotterdam. Dat betekent dat ze er prachtige spullen verkoopt, maar dus ook zelf aan het werk is. Helaas was Olga niet aanwezig toen wij er waren. In de winkel verkoopt Olga behalve het eigen label O* ook producten van andere labels en ontwerpers waaronder; Coisa,  Eva Schreuder, Fjällräven, Puc, Siwa, Studio MHL, Susan Bijl, Tesj, Twinkelbird en meer. In de winkel vind je geweldige stationary, prachtige sieraden en nog veel meer.

Zaagmolenkade 40
Rotterdam

sweatshopdeluxe

Sweatshop Deluxe

Sweatshop Deluxe verkoopt prachtige producten. Maar wat ik nog mooier vind, is het idee achter de shop. De twee eigenaren nemen namelijk de ontwerpen van nog onbekende ontwerpers in productie en verkopen deze. Bovendien worden de producten gemaakt door mensen die om de een of andere reden niet in het normale arbeidsproces mee kunnen komen. Zo’n mooie gedachte! Buiten dat zijn de producten gewoon geweldig. Ik werd verliefd op de keramieken origamikonijnen en nam een ‘tweede keus’ (er zit een klein scheurtje in zijn oor, waardoor hij voor mij nog aandoenlijker wordt) mee naar huis. Later in de tour kwamen we de konijntjes in de etalages van meerdere shops tegen. Ze zijn gewild!

Zaagmolendrift 35
Rotterdam

zino

Zino Urban Bistro

Heerlijk eten kun je bij Zino Urban Bistro. Ik at een paprika-auberginesoep met quinoa, bloemkool en zeewier. En daarna salade met tofu. Heerlijk! Tip: ga vooral even naar het toilet. Het behang is prachtig!

Zwaanshals 265
Rotterdam

jawol

Ja, Wol

Breien saai? Wol saai? Nee natuurlijk niet. Dat weten wij allang. Maar de wolwinkels zijn daar nog niet op ingespeeld. Maar Ja, wol wel! Nog nooit ben ik in zo’n leuke wolwinkel geweest. Eigenaresse Saskia houdt van natuurlijke vezels, handgemaakt en fair trade. De patronen zijn hip, het garen prachtig. Bovendien is Ja, Wol een breicafé waar je tijdens openingstijden terecht kunt voor een heerlijke biologische kop koffie, thee of sap met Jol’s wisselende zoetigheden en op zaterdag altijd verse scones.

Zwaanshals 276
Rotterdam

elleaime

Elle Aime

Elle Aime is een winkel vol illustraties, handgemaakte artikelen en accessoires. Je kunt er wel 10 rondjes lopen en nog heb je alles niet gezien. In Elle Aime worden ook geregeld workshops gegeven:  leren haken, boekbinden, zeefdrukken of illustreren. Deze winkel wil je echt niet missen.

Zwaanshals 271b
Rotterdam

nootenzo

Noot enzo

Keramiekatelier Noot enzo staat vol met prachtig porselein en keramiek. Potten, vazen, kopjes, oorbellen en knopen. Je komt er ogen tekort.

Zwaanshals 299
Rotterdam

&design

& Designshop

Prachtig design, een geweldig creatieve inrichting van de shop én leuke winkeleigenaren. Dat maakt & Designshop erg speciaal. In de winkel staat een 3d-printer waar de eigenaren hun zelfontworpen producten printen. Het verrassendste? Je kunt jezelf en je familie of vrienden laten scannen, waarna je een 3d-print van jezelf mee naar huis krijgt. Zo bijzonder! Verder vind je er bijzondere woonaccessoires, sieraden en ander moois.

Zwaanshals 520
Rotterdamtrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Hotspots in het Oude Noorden van Rotterdam”

  1. Yvonne says:

    Wat een toffe plekken, Annelies! Sweatshop Deluxe gaat zeker op mijn lijst. En Elle Aime is sowieso altijd een must 😉

  2. Foodhotspots in Rotterdam | Allihoppa says:

    […] vorige keer dat ik in Rotterdam was, heb ik namelijk vooral leuke winkels bezocht. En lekker eten is ook […]

  3. De week rond {allihoppa} 2015-6 | Allihoppa says:

    […] konijntje bijvoorbeeld kocht ik tijdens een shoptour door Rotterdam vorig jaar. Maar omdat we vrij snel daarna verhuisden, heeft hij altijd in dozen gewoond. Nu heeft […]