Hotspots in Antwerpen

Lucas en ik waren vorige week twee dagen in Antwerpen. Dat is een traditie die we alleen vorig jaar doorbraken, omdat we toen nog midden in de verbouwing zaten en ik door mijn zwangerschap toch niet meer door een stad kon struinen. Maar dit jaar gingen we wel weer! Olivier naar opa en oma en wij twee daagjes lekker door Antwerpen lopen. Winkelen, lekker eten, over de kerstmarkt en we hebben zelfs gekust onder de mistletoe hahaha. Oh dat klinkt echt cheesy.

Aaaanyway, dit waren onze favoriete plekken.

antwerpen_allihoppa_4

antwerpen_allihoppa_3

antwerpen_allihoppa

Kaffeenini

We kwamen aan in Antwerpen, hadden trek en liepen toevaliggerwijs langs Kaffeenini, wat een hele leuke lunchplek bleek te zijn. Wij aten er een bagel met avocado en andere groentes. En dronken er citroenthee met gember en muntthee met sinaasappel, kaneel en chili. De inrichting is ook te gek: veel planten, hout en tweedehands meubels. Oja, en als je van koffie houdt kom je hier ook aan je trekken. Ze hebben ik weet niet hoeveel verschillende toppings: slagroom, smarties, oreo-koekjes, karamel, chocolade en wat al niet meer.

Nationalestraat 114, Antwerpen

antwerpen_allihoppa_7

antwerpen_allihoppa_8

antwerpen_allihoppa_9

antwerpen_allihoppa_10

Hay

Oeh Hay. Eigenlijk alles van dit merk is mooi. En je vindt het allemaal in de prachtige winkel in Antwerpen. Ik werd er heel hebberig van. En Lucas testte even een stoel uit. En die stoel kwam ‘prima’ uit de test.

IJzerenwaag 12, Antwerpen
 
antwerpen_allihoppa_6
 
antwerpen_allihoppa_5

Moose in the City

Dit is denk ik mijn favoriete winkel in Antwerpen. Want alles is Scandinavisch en alles is mooi. Kleding, boeken, woonaccessoires, ze hebben er werkelijk van alles. Oh, en deze winkel zit naast Hay, dus als je wil kun je al je geld er in een keer doorjagen.

IJzerenwaag 10, Antwerpen

antwerpen_allihoppa_13

antwerpen_allihoppa_12

antwerpen_allihoppa_11

Hotel Julien

Wij sliepen in een heel, heel fijn hotel: Hotel Julien. Een prachtige kamer, een heerlijk bed en verukkelijk ontbijt. We hebben ’s avonds nog gezellig bij de open haard een wijntje gedronken voor het slapen gaan.

Korte Nieuwstraat 24, Antwerpen
 
antwerpen_allihoppa_15
 
antwerpen_allihoppa_14
 
antwerpen_allihoppa_16

Juttu

Ik had niet verwacht op de Meir een toffe winkel tegen te komen, maar toen was daar Juttu. Juttu is een winkel vol eerlijke merken en lokale initiatieven. Het is een prachtige winkel, vol mooie kleding en woonaccessoires. Ik bedoel, kijk die wand dan! Ik werd heel blij van deze verrassing tussen alle grote ketens.

Meir 19, Antwerpen
antwerpen_allihoppa_17
 

Tartine

En dan nog een fijne lunchspot: Tartine. Ze verkopen er trouwens volgens mij ook heerlijke taartjes. Wij aten er een salade met gegrilde groenten en een broodje humus en die waren erg lekker. En ook de huisgemaakte ijsthee is een aanrader.

Minderbroedersrui 60, Antwerpen


trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties