hotspots amsterdam

Hotspots Amsterdamse Pijp

Een tour langs leuke conceptstores in de Amsterdamse Pijp. Die heb ik dinsdag gemaakt. Nelleke van Aesthetic You en Femke van Heeerlijk organiseerden deze tour.

cottoncake

 Cotton Cake

We begonnen met koffie bij Cotton Cake, een prachtige winkel met daarin een hoekje waar koffie gedronken kan worden en gegeten kan worden. Dat is trouwens iets wat we de rest van de dag meer zouden tegenkomen: winkels en koffiezaken ineen. Een erg leuk concept! Cotton Cake is dus een prachtige winkel met prachtige kleding, sieraden en nog veel meer.

all the luck in the world

All the luck in the world

Hierna namen Femke en Nelleke ons mee naar All the luck in the World. Dit is een winkel van moeder Jane en dochter en Nina waar zowel vintage als nieuw design te vinden is. Ik was er al eens eerder, tijdens de boekpresentatie van Ingrid van Ingthings, maar toen was het erg druk en nu had ik de tijd om eens goed rond te kijken. Ik denk echt dat ik alles in deze winkel mooi vind. Dus mocht je me een cadeautje willen geven 😉

Nelleke gaf ons in deze winkel een workshop stempels maken. Nu heb ik alle benodigdheden om stempels te maken al in huis, maar ben ik er nooit echt mee bezig gegaan, dus dit was een goede aanmoediging. Ik maakte een zwaluwstempel en denk erover om een sjaal hiermee te gaan bedrukken.

charlie mary

TheProudOtter & Charlie + Mary

Toen was het tijd voor lunch bij TheProudOtter dat samen met winkel Charlie + Mary in een pand zit. Ik at er een heerlijk broodje humus. Charlie + Mary is trouwens ook weer een geweldige winkel. Alles is er eco en duurzaam en ze verkopen er mijn lievelingsmerk The People Tree.

anna nina

 Anna+Nina

Anna + Nina was de volgende winkel die we bezochten. Hier koop je kleding, kunst, boeken, lampen, handgeschilderd servies en fotolijstjes. Favoriet was de prachtige poster aan de wand (zie foto), waarvan kaarten te koop waren.

hutspot

Hutspot

En als laatste Hutspot, wederom een te gekke winkel. En ook hier is op de bovenverdieping weer een cafégedeelte te vinden waar ik thee en een brownie nam. Heerlijk! In Hutspot kunnen jonge creatieven en verkopers van kleding en accessoires hun waar etaleren en verkopen. Ook is er een pop-up barbershop voor mannen in de winkel. Het hoogtepunt van de tour.trefwoorden: , , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Hotspots Amsterdamse Pijp”

  1. Amsterdam hotspots | Allihoppa says:

    […] Meer Amsterdamse hotspots? Check dan mijn artikel over leuke plekjes in de Pijp. […]