Glow

Glow is een lichtkunstfestival in het centrum van Eindhoven. De stad is dan bezaaid met lichtkunst die soms speciaal voor de locatie is gemaakt. Bijvoorbeeld de uitgelichte villa’s van Patrice Warrener die door ze anders uit te lichten steeds van een nieuw kleurtje werden voorzien. Of een hommage aan kunststroming De Stijl op een hoog kantoorgebouw. Ik ging er zondagavond even langs.

Mijn favorieten waren de wat kleinere, subtielere lichtkunstwerken op Glow. Zoals de alienachtige vliegende vissen op bovenstaande foto en wat andere kunstwerken die ik met mijn crappy telefooncamera niet op de foto kreeg. Ik had natuurlijk mijn spiegelreflex en een statief mee moeten nemen, zoals 50 procent van het publiek had. Het leek soms wel of de kunstwerken celebrities waren en de fotografen paparazzi.

Ook heel bijzonder vond ik Water Light Graffiti (onderste foto) van Antonin Fourneau waarbij duizenden LED’s zijn aangebracht en waar je op kan tekenen met water. Pas als ze in contact met water komen, gaan de lampjes namelijk aan. Maar mijn absolute favoriet was Large Pendulum Wave van Ivo Schoofs (niet op de foto) op het Stationsplein. Large Pendulum Wave bestaat uit een frame waaraan vijftien slingers hangen, elk met een lichtgevende bol. Doordat de slingers verschillend van lengte zijn, vormen zij verrassende patronen.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties