citizenm_allihoppa

Foodhotspots in Rotterdam

Afgelopen weekend was ik op uitnodiging van CitizenM-hotels een nachtje in Rotterdam. Een prachtige mogelijkheid om de stad eens verder te verkennen. Toen ik om tips voor leuke plekken vroeg, kreeg ik vooral food-tips door. Helemaal niet erg.

De vorige keer dat ik in Rotterdam was, heb ik namelijk vooral leuke winkels bezocht. En lekker eten is ook belangrijk.

citizenm rotterdam

CitizenM

CitizenM is een budgetvriendelijk hotel vlak naast station Blaak in Rotterdam. Geen poespas, wel fijne kamers, een mooie designlobby en vriendelijk personeel. De kamers zijn vrij klein, maar het bed is groot én er is een tablet waarmee je de gordijnen kan bedienen en de kleur licht in de douche kunt veranderen. Zo kun je je kamergenoot een fijne disco-douche bezorgen. Het ontbijt was er heerlijk en als je op een ander moment trek hebt, kun je 24 uur per dag iets te eten of drinken halen bij de bar. Ook de locatie van het hotel is fijn: je zit er direct aan station Blaak naast de bekende kubuswoningen en de nieuwe Markthal.

Gelderse Plein 50
Rotterdam

spirit rotterdam

Spirit

Bij Spirit eet je biologisch, vegetarisch en seizoensgebonden. Je schept op van het buffet dat vol ligt met heerlijke salades, soepen, warme stoofpotten, lasagne, rijstgerechten en lekkere hapjes. Ook kun je kiezen uit verschillende desserts. Je bord wordt gewogen bij de kassa en je betaalt per 100 gram. Drankjes bestel je bij de bar. Door de buffetvorm kun je veel verschillende gerechten proeven en is er voor ieder wat wils. De inrichting van het eetcafé is okee, maar zou nog wel wat interessanter kunnen.

Mariniersweg 9
Rotterdam

markthal rotterdam

Markthal

Markthal is, de naam zegt het al, de eerste overdekte markthal in Nederland. Je vindt er kramen waar je verse ingrediënten kunt kopen, maar er zitten ook restaurants en bars in de markthal. Je kunt dus gerust even blijven hangen en wat eten of drinken. Ik werd heel blij van de groente- en notenkramen. En van het plafond, dat is echt heel bijzonder.

Ds. Jan Scharpstraat 298
Rotterdam

koekela rotterdam

Koekela

Taartjes, cakejes, koekjes, muffins, al dit lekkers vind je bij bakkerij Koekela. Neem ze mee naar huis, of eet ze ter plekke op aan een van de tafeltjes. Mmm, het ziet er allemaal zo lekker uit, dat is onweerstaanbaar. Wat trouwens ook handig is: naast Koekela zit platenzaak de Plaatboef. Dus mocht je man daar nou helemaal los willen gaan op het zoeken naar die ene tweedehands plaat, dan kun jij alvast in Koekela een theetje gaan drinken. Net als ik deed.

Nieuwe Binnenweg 79a
Rotterdamtrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Foodhotspots in Rotterdam”

  1. Hollie says:

    I need to come to Rotterdam and try out some of these 😉 sound tasty x

  2. De week rond {allihoppa} 2015-17 | Allihoppa says:

    […] in maanden weer eens met de trein. De vorige keer was denk ik ook naar Rotterdam, toen ik naar het Citizen M-hotel mocht. Ik kwam erachter dat mijn favoriete tijdschrift Frankie nu gewoon bij de Bruna op Utrecht […]

  3. Het jaar rond {allihoppa}: 2015 | Allihoppa says:

    […] en ik gingen twee dagen naar Rotterdam. Heel relaxt om even de verbouwing uit te […]