Food & Designtour Utrecht: de adressen

Een food & designtour om de leukste plekken in Utrecht te delen met een groep enthousiastelingen. Dat was het idee van Ria van More Than Mayo en mij. Afgelopen zaterdag liepen we met 8 bloggers en instagrammers door Utrecht langs mooie winkels, cafés en restaurants. Op instagram vind je onder de hashtag #fooddesigntour al onze foto’s. Zin om zelf ook bij deze hotspots langs te gaan? Dat kan, want ik deel hier de adressen.

Yoghurt Barn

Wij begonnen onze tour bij de Yoghurt Barn. Bij de Yoghurt Barn eet je heerlijke biologische yoghurt met verschillende toppings, of je neemt een smoothie. Ze hebben er trouwens ook sojayoghurt. Wij kregen verschillende yoghurtjes, smoothies én een lekkere mueslireep. Zo lekker!

Yoghurt Barn
Vinkenburgstraat 15, Utrecht
www.yoghurtbarn.nl

20140830_103525

20140830_103420

Spring!

Bij Spring! kunnen ontwerpers en eigenlijk iedereen die zelf iets maakt, hun spullen in een echte stenen winkel verkopen. Je huurt een plank en betaalt een vast bedrag. Alles verkoopopbrengsten gaan naar de verkoper. Het aanbod is erg gevarieerd, omdat er dus veel producten van veel verschillende ontwerpers worden verkocht. Binnenkort opent ook de webshop, dus dan hoef je niet eens meer naar Utrecht voor de mooie producten. Maar dat is wel veel leuker hoor 😉

Spring!
Voorstraat 16, Utrecht
www.blurredlines.nl

20140830_111754

Firma Pickles

Firma Pickles is niet zomaar een hamburgertent. Het is een heel speciale hamburgertent, want hamburgertent en wijnbar ineen. Het interieur is fantastisch, tot in de kleinste details doorgevoerd. Een mix van industrieel en vintage. En het eten is er ook heerlijk. Ik at er een vegetarische burger (van de Vegetarische Slager) met aardappeltjes.

Firma Pickles
Drieharingstraat 1-3, Utrecht
www.firmapickles.nl

20140830_124043

Blackbird coffee & vintage

Blackbird is een koffiezaak en vintagewinkel ineen. Je drinkt er heerlijke koffie, maar kunt er ook vintage racefietsen en jaren 60-meubilair kopen. Of je koopt er gewoon meteen een heel servies. De zaak is klein, dus als het er druk is, moet je misschien even wachten op een plekje.

Blackbird coffee & vintage
Oudegracht 222, Utrecht
www.blackbirdcoffee.nl

20140830_142228

De Katoenfabriek

Bij de Katoenfabriek koop je duurzame shirts, babyrompertjes en mooie accessoires. Nog leuker: je kunt er je eigen ontwerp op een shirt laten drukken. Met zeefdruk, vinyl of fullcolourdruk. Duurzaamheid is belangrijk bij de Katoenfabriek, dus zijn de stoffen biologische en de drukinkten milieuvriendelijk. Ook kun je er een DIY t-shirtkit kopen waarmee je je eigen t-shirt thuis bedrukt.

De Katoenfabriek
Oudegracht 382, Utrecht
www.dekatoenfabriek.nl

20140830_153238

Broei

Bij Broei kun je lekker eten en drinken. Ze werken voornamelijk met verse en lokale producten. De inrichting is erg inspirerend. Met een mooie muur waar illustraties verkocht worden. Ook zijn stoelen en ander meubilair te koop. Een fijne huiskamer om even koffie te drinken of een ochtendje te werken.

Broei
Oosterkade 24
www.broei-utrecht.com

20140830_155401trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

5 Reacties op “Food & Designtour Utrecht: de adressen”

 1. Eva says:

  Wat een fijne hotspots! Fijn om te onthouden als een weekendje NL weer op het programma staat 🙂

 2. Annelies Vermeulen says:

  Ja! Utrecht is leuk!

 3. Karlijn says:

  Oh wat jammer dat ik niet kon. Het ziet er super leuk en gezellig uit. De volgende keer ben ik er hopelijk bij 🙂

 4. Annelies Vermeulen says:

  Heel jammer! Tot de volgende keer!

 5. Neeltje | Thoughts in Style says:

  Deze ga ik zeker in gedachten houden als ik naar Utrecht ga!