hdr

Enschede tips

Afgelopen weekend waren we met z’n allen in Enschede. De stad waar ik tot mijn 21e woonde, waar Lucas studeerde (en ik hem daardoor leerde kennen) en mijn familie nog woont. Ik kom er dus nog wel regelmatig, maar in het centrum was ik al jaren niet meer geweest. Daarom planden we dit weekend een soort trip down memory lane waarin we steeds zeiden: ‘Oh kijk dat zit er nog’, ‘Oh dit is ook helemaal veranderd’. Heel kneuterig. En heel leuk.

Door bloggers als Ikbenirisniet en Maryke Mondria die in Enschede wonen, zag ik al leuke plekken voorbij komen. De stad is positief veranderd sinds ik 14 jaar geleden naar Utrecht vertrok. Leuke nieuwe winkels, lunchtentjes en restaurants.

enschede_allihoppa_3

Theetuin Ik en mijn moeder

Twee weken geleden waren we bijvoorbeeld al bij Theetuin Ik en mijn moeder. Mijn oma werd 91 en trakteerde ons op een high tea. We kregen heerlijke taartjes (witte tobleronetaart mmm), sandwiches en natuurlijk thee. Alles vegetarisch en voor Lucas was een deel van de high tea vegan. De tuin is prachtig met heel veel planten en bloemen en leuke nisjes. Olivier vermaakte zich prima in het speelhuisje en de speelhoek binnen. De theetuin ligt midden in het Wooldrikspark, waar een speeltuin en kinderboerderij zijn. Een heerlijk plekje!

hdr

enschede_1

hdr

De Broodbode

Tijdens onze trip down memory lane afgelopen weekend kregen we natuurlijk dorst. Gelukkig kwamen we op dat moment door de Haverstraatpassage waar de Broodbode zit. Een mooie zaak met lekkere taart (dadeltaart!) en zo te zien ook heerlijke broodjes. Ik was heel blij met mijn verfrissende sapje met ananas en munt. We hadden namelijk daarvoor de bakken van platenzaak Planet of Sound doorgespit en daar krijg je het warm van.  In de Haverstraatpassage zitten ook nog een leuke conceptstore en een interieurzaak die de moeite waard is.

dav

dav

dav

De Basis

Zaterdagavond wilden opa en oma oppassen en gingen Lucas en ik eten bij De Basis. Daar kun je zowel vlees, vis, vegetarisch als vegan eten. Wij aten papadums met mangochutney, gort met rode biet, courgette met piccalilly en tofu en tempeh. En alles was heerlijk! Vergeet ik het toetje: Lucas had een soort loempia met zoete rijst en fruit en ik cheesecake. Bovendien was de bediening fantastisch. Dit is echt een dikke aanrader.

dav

dav

Lutterzand

Gelukkig hebben we niet alleen gegeten, maar ook nog wat bewogen in het Twentse land. Ik wilde graag weer eens kijken bij het Lutterzand, een mooi gebied waar we vroeger regelmatig wandelden en bij het water speelden. Het is er, godzijdank zou ik haast zeggen, nog steeds heel mooi. We waren er zaterdagochtend vrij vroeg en het was er nog heel rustig. Heerlijk, dit soort plekken.

dav

Tot zover mijn tips in en rond Enschede. Wij hebben nu nog een week vrij waarin we verder gaan met het schilderen van het huis, waarin ik jarig ben en we een feestje gaan geven. Fijne week!trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties