De Kas Eet- en Kweekplek in Utrecht

De Kas Eet- en Kweekplek zit zo’n beetje bij mij in de straat en ik was er nog nooit geweest. Shame on me. Want De Kas is een fantastische plek. Je koopt er groenten die in de kas (duh) zijn verbouwd en eens in de zoveel tijd kun je er ’s avonds eten. En dat deden wij van de week.

dekas_allihoppa

Dat eten doe je er onder de noemer ‘Wat de kas schaft’. Geen keuze dus, je krijgt een voor- en hoofdgerecht. Helemaal niet erg, want we aten heerlijk. Vooraf een gazpacho met watermeloen (watermeloen kweken lukte dit jaar voor het eerst) en als hoofdgerecht groentes uit de oven met een frisse salade met vijgen.

dekas_allihoppa_2

Tussen de gangen door kregen we een rondleiding door de kas. Daarbij schuwen eigenaren Meike en Kevin niet om ook de minder geslaagde experimenten te benoemen. Die eerlijkheid maakt De Kas mede zo’n sympathieke plek.

dekas_allihoppa_5

In De Kas eet je tussen de planten aan een lange tafel. Je hebt dus als vanzelf veel contact met je tafelgenoten. Voor een romantisch handenvastavondje of priv├ęgesprekavondje moet je hier dus niet komen. Omdat De Kas geen horecavergunning heeft, neem je zelf je drank mee.

Wij vonden het een fantastische avond en we komen zeker een keer terug. Van de week denk ik al, om wat van die lekkere groentes te kopen.

Meer informatie: De Kas

dekas_allihoppa_4trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “De Kas Eet- en Kweekplek in Utrecht”

  1. Ageeth Mooij says:

    Dat is een (h)eerlijke plek en nog om de hoek ook.

  2. Denise Beckand says:

    Wat een geweldige locatie en super leuk ‘eten wat de kas schaft’!!