markt

Creatieve markten & workshopskalender september 2014

Creatieve workshops en leuke markten. In september is er weer genoeg te doen op creatief gebied. Het seizoen is echt weer geopend, wat een volle agenda! Hier de leukste markten en workshops op een rij.

zaterdag 6 september

Hip en Handgemaakt Markt in Zwolle

Originele kleding, sieraden en tassen vind je op de Hip en Handgemaakt Markt  op het Grote Kerkplein in Zwolle. Onder de bomen op het plein staan bankjes waar je lekker kunt uitblazen. Rondom het plein zijn veel terrasjes.
Tijd: van 11.00 tot 17.00. 

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Zondag 7 september

Sunday Market in Amsterdam

De Sunday Market is een maandelijkse fashion, art & designmarkt in Amsterdam. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken.

De Sunday Market vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amterdam.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Zelfgemaakte markt in Den Bosch

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties. De zelfgemaakte markt vindt plaats tijdens Artibosch. ArtiBosch is een gratis toegankelijk multidisciplinair kunstenfestival in het hart van ‘s-Hertogenbosch. Daar valt dus veel te zien!

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Swan Market in Den Haag

Swan Market is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food court dat grenst aan het podium met live muziek.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

zaterdag 13 september

Workshop boekbinden bij Elle Aime

Tijdens deze workshop leer je de basis van het boekbinden; het selecteren van papier, het vouwen en daarna binden van de katernen met speciaal boekbindersgaren, het maken van de schutbladen en natuurlijk het bevestigen van de kaft. Na de workshop ga je naar huis met je zelfgebonden A6 boekje.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zondag 14 september

Markt van Morgen in Antwerpen

Op De Markt Van Morgen kunnen beginnende ontwerpers hun creaties tonen en verkopen. Dit gaat van mode tot accessoires en juwelen tot zelfs grafisch, interieur en meubilair. Daarbij treden dj’s, performers en muzikanten op.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

zaterdag 20 september

Workshop porselein beschilderen bij Elle Aime

Tijdens deze workshop leer je hoe je kunt werken met porseleinverf en/of porseleinstiften. Kies uit een heleboel fijne vintage kopjes, bordjes en schalen, breng je eigen ontwerp over en ga met iets heel moois naar huis!

 Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zondag 21 september

Snorfestival in Vuren

Uitgeverij Snor ken je wel toch? Zij organiseren op 21 september het Snorfestival op kampeerterrein de Lievelinge in Vuren. Je kunt er leuke workshops volgen zoals jongleren, haken en breien, zeefdrukken en ontbijttafel styling. Ook kun je terecht bij de bloggersmarkt, georganiseerd door auteur en blogger Yvonne van Yvestown, waar je leuke handgemaakte items kun kopen.

Tijd: 11.00 – 18.00 uur.

Feelgood market in Eindhoven

De Feelgood Market is een markt op Strijp-S in Eindhoven vol design, art, fashion, streekproducten, vintage, food en mooie creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Swan Market in Rotterdam

Swan Market is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food court dat grenst aan het podium met live muziek.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

zaterdag 27 september

Seinfestijn in Haarlem

Een gezellig klein festijn met leuke producten, food en inspiratie. Veel van de producten zijn zelfgemaakt.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Workshop illustreren met papier bij Elle Aime

Ben jij ook zo dol op papier? En houd je van illustreren/tekenen? Kom dan naar deze workshop en maak je eigen illustratie van papier. Lisa Manuels werkt zelf het liefste met papier in haar illustraties en legt uit hoe jij dit ook kunt doen. Na de workshop ga je naar huis met je eigen originele papier-kunstwerkje.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Zelfgemaakte markt in Utrecht

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

De Utrechtse Fabriek in Utrecht

In het GriftPark in Utrecht vindt op 27 en 28 september de markt ‘De Utrechtse Fabriek’ plaats.  Je kunt dit weekend de producten  van webshops voelen, zien, ruiken, proeven en gelijk meenemen. Neem je picknickkleedje mee want in het park is er genoeg ruimte om je te settelen met lekkere broodjes, poffertjes, koffie en verse jus d’orange.
 Kinderen kunnen dieren knuffelen in de kinderboerderij en zich uitleven in de grote speeltuin.
 Er zijn verschillende creatieve workshops te volgen voor zowel kinderen als volwassenen.

Tijd: 10.00 – 17.00 uur.

Workshop Monoprinten bij Urlaub

Deze workshop is gericht op het minder bekende, maar niet minder indrukwekkende Monoprinten. Monoprint is een grafische druktechiek waarmee je in een paar handelingen, met eenvoudige middelen, prachtige unieke prints op papier kunt creëren. Tijdens de workshop teken, sjabloneer en druk je af op verschillende soorten papier. Je leert verschillende technieken en krijgt uitgebreid de mogelijkheid om te experimenteren, de methodes uit te proberen en door elkaar heen te gebruiken. Je gaat naar huis met een serie unieke prints en genoeg inspiratie om verder mee aan de slag te gaan.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Zondag 28 september

Hip en Handgemaakt Markt in Hengelo

Vijftig kramen met hebberigmakend moois. Kinderen kunnen zich vermaken in de (water)speeltuin.  En er zijn plekjes genoeg om samen languit in het gras van een picknick te genieten.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Workshop etsen bij Elle Aime

Kirsten Peerdeman geeft een workshop in etsen met droge naald. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een iets andere techniek dan het traditionele etsen, want we gebruiken dit keer een kunststof plaatje in plaats van een metalen plaatje. Je gaat aan de slag met je eigen tekening (die je helemaal zelf kunt maken of kunt overtrekken/natekenen) en na afloop ga je naar huis met een aantal eigen originele afdrukken!

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Local Sunday Market in Enschede

Een hippe zondagse markt met een creatieve vibe op een gezellige, artistieke locatie in Enschede.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Mis je iets? Laat het me weten in de comments of via annelies@allihoppa.nl.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Creatieve markten & workshopskalender september 2014”

  1. jojanneke says:

    Ah, prachtige lijst..
    ik miste alleen nog de Local Sunday Market
    die is zondag 28 september in Enschede, in de oude Polaroid-fabriek. Hij stond afgelopen maand ook in de Flow!

  2. Annelies Vermeulen says:

    Dankjewel Jojanneke! Ik heb ‘m erbij gezet!