markt

Creatieve markten & workshopagenda mei 2014

Creatieve workshops en leuke markten. In mei is er weer genoeg te doen op creatief gebied. Hier de leukste markten en workshops op een rij.

zondag 4 mei

Sunday Market in Amsterdam

De Sunday Market is een maandelijkse fashion, art & designmarkt in Amsterdam. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. 

De Sunday Market vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amterdam.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Feelgood Market in Tilburg

De Feelgood Market is een markt vol design, art, fashion, streekproducten, vintage, food en mooie creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Local Sunday Market in Enschede

Hippe markt op een gezellige locatie in Enschede. Je kan struinen over de markt en op zoek gaan naar leuke, bewuste, creatieve en handgemaakte producten. Je kan lekker blijven eten bij één van de foodstands, een heerlijk bakje koffie drinken met een taartje erbij of buiten op het terras mensen spotten!

Tijd: 12.00 – 17.00 uur.

maandag 5 mei

Zelfgemaakte markt @ Bevrijdingsfestival in Den Bosch

Een heleboel kramen met zelfgemaakte artikelen op het Bevrijdingsfestival in Den Bosch.

Tijd: 13.00 – 19.00 uur.

Le Bazarre @ Bevrijdingsfestival in Utrecht

Vintage, design, vinyl, grafische kunst, tweedehands kleding, streekproducten en meer. Deze keer op het Bevrijdingsfestival in Utrecht.

Tijd: 13.00 – 23.00 uur.

zaterdag 10 mei

Workshop boekbinden Elle Aime in Rotterdam

zondag 11 mei

Swan Market in Utrecht

Swan Market is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food court dat grenst aan het podium met live muziek.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Workshop Leren Illustreren verf en collage in Urlaub in Utrecht

Ga op onderzoek uit met de materialen verf en collage. Dé materialen waar sommigen zich niet aan durven te wagen, maar die alles in huis hebben om met weinig inspanning al tot grootse effecten te komen.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zaterdag 17 mei

Workshop Twittercolumn Schrijven in Elle Aime in Rotterdam

Diana van Ewijk geeft een workshop in het schrijven van Twittercolumns. Mini columns, zo zou je ze ook kunnen noemen. Korte, beeldende teksten die een mooi of bijzonder moment uit het dagelijkse leven beschrijven. Je kunt deze teksten via Twitter verspreiden – en zo al je Twittercolumns op één plek bewaren en delen met anderen – maar dat hoeft natuurlijk niet. De workshop is ook zeker bedoeld voor iedereen die niets met Twitter heeft, maar wél met schrijven.
Tijd: 13.00 – 17.00 uur.

zondag 18 mei

Feelgood Market in Eindhoven

De Feelgood Market is een markt vol design, art, fashion, streekproducten, vintage, sieraden en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater.

Tijd: 12:00-18:00 uur.

Swan Market in Rotterdam

Swan Market is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food courtdat grenst aan het podium met live muziek.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

zaterdag 24 mei

Le Bazarre, Springfestival in Utrecht

Vintage, design, vinyl, grafische kunst, tweedehands kleding, streekproducten en meer. Deze keer op het Springfestival in Utrecht.

Tijd: 12.00 – 17.00 uur.

zondag 25 mei

Pop-Up Market in Dordrecht

Lifestylemarkt in het centrum van Dordrecht.

Tijd: 12.00 – 17.00 uur.

Hip en handgemaaktmarkt in Nijmegen

De hip en handgemaaktmarkt is te vinden in de voortuinen van het voormalig, militair kazerneterrein in Nijmegen-Oost.

Kunstenaars en creatievelingen ontmoeten elkaar vòòr en achter de ruim 50 kramen van de markt. En of je nu op zoek bent naar mooie retro kaartjes, kekke babystappers, een hippe tas, die ene anders-dan-anders jas of helemaal nergens naar, de webwinkelhouders uit Nijmegen en de rest van het land zullen je verrassen met hun originele producten. Mensen die toe zijn aan een korte break, kunnen midden op de markt op het heerlijke terras van Stadscafé In de Kazerne terecht.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Workshop Leren Illustreren verf en collage in Immer Urlaub in Utrecht

Ga op onderzoek uit met de materialen verf en collage. Dé materialen waar sommigen zich niet aan durven te wagen, maar die alles in huis hebben om met weinig inspanning al tot grootse effecten te komen.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zaterdag 31 mei

Zelfgemaakte Markt in Utrecht

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

 

Mis je iets? Laat het me weten in de comments of via annelies@allihoppa.nl.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Creatieve markten & workshopagenda mei 2014”

  1. jojanneke says:

    Hoi Annelies,
    Had je ook al de Local Sunday Market in de oude polaroidfabriek in Enschede gezien? Volgens mij word dat ook een hit…en tijdens het bevrijdingsfestival in Zwolle is er ook een markt waar prachtige producten worden verkocht!

  2. Annelies Vermeulen says:

    Bedankt Jojanneke! Zo is het oosten van het land wat beter vertegenwoordigd.