Creatieve markten & workshopskalender april 2015

Dit is de creatieve markten & workshopskalender voor april.

Vrijdag 3 april

Make, do & illustrate-middag bij Elle Aime

Ken je dat ook? Je bent dol op tekenen, maar het komt er gewoon niet van. Oplossing: sluit jezelf een middag op in Elle Aime! Er zijn verschillende materialen aanwezig die je kunt gebruiken, er is een kopje thee/koffie en iets lekkers én je kunt gewoon de hele middag aan de slag zonder dat je “verleid” wordt door de afwas, de strijk, je werk, Netflix, je vriend(in) of andere zaken die er ook nog zullen zijn nadat je een middag voor jezelf hebt gehad.

Tijd: 13.00 – 17.00 uur.

Zondag 5 april

Sunday Market in Amsterdam

De Sunday Market is een maandelijkse fashion, art & designmarkt in Amsterdam. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. De Sunday Market vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amterdam.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Original Market in Leiden

Fair trade, duurzaam, handgemaakt, vintage, accessoires, sieraden en baby- en kids spullen. Met de hand gemaakt, of met liefde bewaard. Zo’n 90 kramen op het buitenterrein en in de museumtuin.
En ook… heerlijk eten & drinken, terras en live muziek!

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Workshop diy zeefdruk bij Elle Aime

Kirsten Peerdeman van Atelier Indrukwekkend leert je tijdens deze workshop hoe je kunt zeefdrukken zonder te belichten. Handig, want zo kun je na de workshop thuis ook aan de slag met deze DIY zeefdruk-techniek! Je maakt je eigen ontwerp (van ongeveer A5 formaat), je brengt deze over op het raam en je drukt deze meerdere malen af op papier. Daarna kun je ook nog een stoffen voorwerp, zoals een tasje of schort, kiezen om te bedrukken. Een leuke manier om kennis te maken met deze populaire druktechniek!

Tijd: 13.00 – 16.30 uur.

Maandag 6 april

Swan Market in Rotterdam

Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenomeerde artiesten.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Zeldzaam Mooi Evenement in Deventer

Binnen in de leegstaande verwarmde fabriekshal aan de Sint Olafstraat 5 in Deventer staan marktkramen met alleen de allerleukste, handgemaakte en zeldzaam mooie producten en cadeautjes uit Nederland, waarbij diversiteit en kwaliteit van deze uiterst creatieve ondernemers voorop staat. Buiten op het plein naast de fabriekshal staan food trucks met heerlijke lekkernijen.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Vrijdag 10 & 11 en 12 april

Illustratieweekend bij Elle Aime

Tijdens deze drie dagen gaan we aan de slag met verschillende technieken, materialen en opdrachten. Het is de perfecte mogelijkheid om even helemaal op te gaan in je illustraties. Vaak geven we onszelf niet de tijd om aan de slag te gaan met maken of tekenen. Dat kent waarschijnlijk iedereen, van hobbyist tot professional. Zo’n weekend als dit is dan je kans om écht even drie dagen alleen maar creatief bezig te zijn, nieuwe dingen te leren en vooral een heleboel inspiratie op te doen.

Tijd: 10.00 – 17.00 uur.

Zaterdag 11 april

Workshop Leren Illustreren bij Urlaub

In de workshop Karakters tekenen door Vera van Groos maak je met zo min mogelijk lijnen een sprekend verhaal. We nemen als basis een gebeurtenis die je zelf hebt meegemaakt, en laten daar vervolgens onze fantasie op los. Leg mensen en situaties vast in een paar lijnen en zie de humor in van alledaagse gebeurtenissen. Met potlood, stift en papier maak je je eigen strip. Er wordt gewerkt aan het maken van een scenario, het herkenbaar tekenen van mensen in een simpele tekening en uiteindelijk in het vinden van je eigen stijl. Na de workshop zul je overal een verhaaltje in zien en de handvatten hebben om dit op een originele, eigen manier vast te leggen.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Zondag 12 april

Swan Market in Utrecht

De bekende Rotterdamse Swan Market komt op zondag 12 april naar het Vredenburg in Utrecht.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Zaterdag 18 april

Mini-cursus My paper world bij Elle Aime

Op 18 april, 2 mei en 16 mei komt Noortje Bosma naar Elle Aime om de mini-cursus ‘My Paper World’ te geven. Je maakt tijdens deze korte cursus je eigen miniatuur huisje van papier en daarbij ook de omgeving van je eigen fantasie-huis. En een huisje zou natuurlijk ook heel goed een tent, kasteel of grot kunnen zijn. Misschien maak je eromheen een camping, tuin, bos of een berglandschap. Noortje begeleidt je in het maken van je eigen 3D miniatuur wereld van papier en na afloop kun je je werk mee naar huis nemen en aan de muur hangen!

Tijd: 13.00 – 17.00 uur.

Zondag 26 april

Supermarket in Maastricht

SUPERMARKET biedt een podium aan ontwerpers, kunstenaars, muzikanten en andere kleine ondernemers uit de Euregio. Onder het genot van een (h)eerlijk hapje en drankje kun je rondstruinen over de markt en genieten van (live) muziek. Ook zijn er workshops en activiteiten voor groot en klein.

Swan Market in Den Haag

De bekende Rotterdamse Swan Market komt op zoinndag 26 april naar het Vredenburg in Utrecht.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Mis je iets? Laat het me weten in de comments of via annelies@allihoppa.nl.

Foto: ShowUptrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Creatieve markten & workshopskalender april 2015”

  1. nina || happy acorn says:

    Oe, ik heb nog een aanvulling voor de mensen uit het noorden van het land 🙂 Maandag 6 april (Tweede Paasdag) is de Diezijn Leuk-markt. Volgens mij gaat dat heel gezellig zijn 🙂 http://www.diezijn-leuk.nl/diezijn-leuk-markt.html