markt

Creatieve markten & workshopskalender juni 2014

Creatieve workshops en leuke markten. In juni is er weer genoeg te doen op creatief gebied. Hier de leukste markten en workshops op een rij.

zondag 1 juni

Hip en Handgemaaktmarkt in Deventer

De hip en handgemaaktmarkt is te vinden in het mooie stadshart van Deventer, op de Brink.

Het plein voor café De Hip verandert in een bonte, uitbundige markt terwijl er binnen leuke workshops te volgen zijn.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Swan Market in Antwerpen

Swan Market is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food court dat grenst aan het podium met live muziek. De Swan Market vindt plaats op de Grote Markt in Antwerpen.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Vervolgworkshop Haken Elle Aime in Rotterdam

Heb je ooit een keer meegedaan met de workshop leren haken in Elle Aime, maar wil je nog meer leren? Of kun je al haken en wil je je geheugen even opfrissen of je techniek verbeteren? Kom dan mee doen met deze vervolgworkshop leren haken op 1 juni. We gaan aan de slag met jouw ‘haakproblemen’, dus denk van tevoren na wat je graag zou willen leren.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zaterdag 7 juni

Etsy Craft Party van het Ka-Ching Collectief in Amsterdam

Etsy Craft Party’s worden over de hele wereld gegeven. Ook in Nederland worden er een aantal georganiseerd.  Waaronder de Craft Party van het Ka-ching Collectief in Amsterdam. En daar gaat Allihoppa een workshop foto’s borduren geven!

Borduren op foto’s is ontzettend leuk. Want je kunt je eigen fantasie toevoegen aan je foto. Een bloemetje hier, een hartje daar. Lekker kleurig en vrolijk. Miranda van Puur Anders geeft ook een workshop waarin je bloemen kunt maken van foto’s. En je kunt instagramfoto’s direct laten printen!

Dus kom vooral langs als je zin hebt in een gezellig middagje waarbij je ook nog eens mooie dingen maakt. Je hoeft geen Etsy-winkel te hebben om mee te doen aan de Craft Party. Iedereen mag meedoen!

Tijd: 13.00 – 17.00 uur.

zondag 8 juni

Sunday Market in Amsterdam

De Sunday Market is een maandelijkse fashion, art & designmarkt in Amsterdam. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken.

De Sunday Market vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amterdam.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Workshop creatief denken Urlaub in Utrecht

Binnen deze workshop, gegeven door Ellen Vesters, wordt er stilgestaan bij de drempelvrees waar iedereen wel eens last van heeft: de angst voor het witte vel.
Ze gaan flink aan de slag met allerlei oefeningen waardoor je rechter hersenhelft eens goed wakker geschud wordt en de angst te lijf wordt gegaan.
Tevens bespreken ze enkele basisprincipes binnen het illustreren die kunnen helpen op momenten dat je vastzit.

zondag 8 juni en maandag 9 juni

De Utrechtse Fabriek in Utrecht

In het GriftPark in Utrecht vindt met Pinksteren de mooie markt ‘De Utrechtse Fabriek’ plaats.  Je kunt dit weekend de producten  van webshops voelen, zien, ruiken, proeven en gelijk meenemen. Neem je picknickkleedje mee want in het park is er genoeg ruimte om je te settelen met lekkere broodjes, poffertjes, koffie en verse jus d’orange.
 Kinderen kunnen dieren knuffelen in de kinderboerderij en zich uitleven in de grote speeltuin.
 Er zijn verschillende creatieve workshops te volgen voor zowel kinderen als volwassenen.

Tijd: 10.00 – 17.00 uur.

woensdag 11 juni

Workshop illustration with paper Elle Aime in Rotterdam

During this English workshop Lisa Manuels will teach you how to make your own illustrations by cutting paper. Play with different kinds of paper, colors and give a sense of depth to your work by using different textures and by layering the pieces of paper in a certain way. Use your own imagination and make something in your own unique style.
In the end everyone will go home with their own paper illustration in a frame or on a canvas!

This workshop will be given in English, but of course everyone who speaks Dutch is welcome too!

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zondag 15 juni

Feelgood market in Eindhoven

De Feelgood Market is een markt op Strijp-S in Eindhoven vol design, art, fashion, streekproducten, vintage, food en mooie creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Swan Market in Rotterdam

Swan Market is een lifestyle event, dat bestaat uit een grote markt met een overwegend handmade creatief aanbod op het gebied van kunst, design, mode, vintage, puur eten en drinken en veel meer. Naast de markt is er een Food courtdat grenst aan het podium met live muziek.

Tijd: 12.00 – 18.00 uur.

Workshop illustratie: werken vanuit opdrachten Urlaub in Utrecht

Bij deze workshop, die gegeven wordt door Marloes de Vries, staat het thema idee- en conceptontwikkeling centraal. Hoe ontwikkel je een visueel beeld bij een idee of vraag? Hoe geef je jezelf een opdracht om je portfolio te ontwikkelen?
Tijdens deze workshop leer je werk in opdracht of vrij werk te analyseren en vorm te geven.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zaterdag 21 juni

Workshop Handlettering Elle Aime in Rotterdam

Marloes de Vries geeft een workshop ‘hand lettering’ in Elle Aime. Tijdens deze middag gaan we aan de slag met de kroontjespen en inkt en illustreren we letters. Marloes begeleidt je bij het schrijven van een zin die je zelf mee kunt nemen of verzinnen. Natuurlijk worden er eerst wat oefeningen gedaan om er een beetje in te komen en iets te leren over het illustreren van woorden en zinnen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen geïllustreerde quote!

Tijd: 13.00 tot 16.00 uur.

zondag 22 juni

Hip en Handgemaaktmarkt in Amersfoort

Rond het groene hart van de Wagenwerkplaats valt er goed te shoppen en genoeg te beleven. Maak kennis met de makers van alle mooie handgemaakte producten en krijg hun verhaal erbij! Wil je er helemaal een feest van maken, knoop er dan een picknick aan vast. Op de markt vind je allerlei lekkers voor op één van de picknicktafels of languit in het gras. De markt wordt aangevuld met een vintage kledingmarkt.
Tijd: 13.00 – 17.00 uur.

Workshop etsen Elle Aime in Rotterdam

Op 22 juni geeft Kirsten Peerdeman van Atelier Indrukwekkend een workshop in etsen met droge naald in Elle Aime. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een iets andere techniek dan het traditionele etsen, want we gebruiken dit keer een kunststof plaatje in plaats van een metalen plaatje. Je gaat aan de slag met je eigen tekening (die je helemaal zelf kunt maken of kunt overtrekken/natekenen) en na afloop ga je naar huis met een aantal eigen afdrukken.

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Workshop illustratie potlood en inkt Urlaub in Utrecht

Bij deze workshop, die gegeven wordt door Ellen Vesters, ga je op onderzoek uit met de materialen potlood en inkt. Mocht je de eerdere workshops hebben gevolgd (geen voorwaarde), dan maakte je al kennis met deze materialen; binnen deze workshop ga je alle mogelijkheden nog eens goed onderzoeken. Potlood en inkt lijken erg voor de hand te liggen, maar hoe maak je je deze technieken zo eigen, dat ze jouw manier van illustreren uniek maken?

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

zaterdag 28 juni

Zelfgemaakte markt in Utrecht

De zelfgemaakte markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

zondag 29 juni

Pop-up market in Dordrecht

Lifestylemarkt in het centrum van Dordrecht.

Tijd: 12.00 – 17.00 uur.

Workshop illustratie verf Urlaub in Utrecht

Binnen deze workshop, die gegeven wordt door Marloes de Vries, ga je op onderzoek uit met gouache. Hét materiaal waar sommigen zich niet aan durven te wagen, maar dat alles in huis heeft om met weinig inspanning al tot grootse effecten te komen.

Tijd 13.00 – 16.00 uur.

Mis je iets? Laat het me weten in de comments of via annelies@allihoppa.nl.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Creatieve markten & workshopskalender juni 2014”

 1. Femke says:

  Wat fijn, zo’n agenda! Wel jammer dat het allemaal zo ver weg is wanneer je uit het hoge noorden (= Groningen) komt…

 2. mw ekster says:

  Jeetje! Allemaal leuke dingen! Wat jammer dat ik vaak zaterdag moet werken. Maar gelukkig zijn er ook op zondagen veel leuks te doen!

 3. Annelies Vermeulen says:

  @Femke Bij jou in de buurt zijn vast ook leuke dingen te doen? Maar daar heb ik misschien niet van gehoord.

  @Mw ekster: Ja op zondag is er ook genoeg te doen!