Amsterdam hotspots

Een dagje shoppen, eten, drinken en slapen in Amsterdam. Dat deden Lucas en ik vorige week.  En wat was het fijn! Ik deel graag mijn favoriete adresjes met jullie.

We zijn voornamelijk in de Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk geweest, maar maakten ook een uitstapje naar West om daar de leuke winkel De Wildernis te spotten én een bezoekje te brengen aan de Hallen.

klevering_amsterdam_allihoppa_2

&Klevering

Bij &Klevering verkopen ze vooral heel veel leuke spulletjes. Mooi servies, leuk kinderspeelgoed, woonaccessoires, noem maar op.  Merken als Donna Wilson, Anne Clair Petit, Ferm, Hay en nog veel meer. Het is lastig er met lege handen te vertrekken.

Haarlemmerstraat 8
Amsterdam

klevering_amsterdam_allihoppa_3

restored_amsterdam_allihoppa_2

Restored

Restored verkoopt exclusieve, handgemaakte producten van jonge designers. Het aanbod wisselt steeds, dus er is altijd iets nieuws te zien. Bovendien ziet de winkel zelf er ook prachtig uit.

Haarlemmerdijk 39
Amsterdam

restored_amsterdam_allihoppa

stach_amsterdam_allihoppa

Stach

Stach is een winkel waar je heerlijk eten en drinken kunt kopen. Je kunt er ook even gaan zitten aan een van de tafeltjes. Stach kent alle leveranciers persoonlijk en houdt rekening met het seizoen.

Haarlemmerdijk 150
Amsterdam

stach_amsterdam_allihoppa_2

storewithoutahome_amsterdam_allihoppa_3

Store without a home

Bij Store without a home zag ik zo veel mooie dingen! En veel spullen die ik zelf al in huis heb. Echt een winkel voor mij dus! Woonaccessoires, lampen, servies, je vindt het allemaal in deze mooie winkel.

Haarlemmerdijk 26
Amsterdam

storewithoutahome_amsterdam_allihoppa

storewithoutahome_amsterdam_allihoppa_2

 

apieceoffinland_amsterdam_allihoppa

A Piece of Finland

A Piece of Finland verkoopt, ja echt waar, producten uit Finland. Mooi servies, laarzen, kinderkleding, cosmetica. Alles natuurlijk in fraai design. Ook verkopen ze Finse delicatessen die per seizoen wisselen.

Haarlemmerdijk 66
Amsterdam

apieceoffinland_amsterdam_allihoppa_3

apieceoffinland_amsterdam_allihoppa_@

sukha_amsterdam_allihoppa

Sukha

Normaal gesproken ben ik niet zo van heel naturel en wit. Maar bij Sukha is het dan wel weer heel goed gedaan. Mooie kleding en woonaccessoires in een mooie winkel. Bijna alles is duurzaam, komt uit Nederland en zijn zorgvuldig geselecteerd.

Haarlemmerstraat 110
Amsterdam

sukha_amsterdam_allihoppa_2

sukha_amsterdam_allihoppa_3

wildernis_amsterdam_allihoppa_3

Wildernis

Wat meer uit de richting zit Wildernis. Wildernis noemt zichzelf een stadstuinwinkel nieuwe stijl. Je vindt er veel kamerplanten, maar kunt er ook een kopje koffie drinken. Bovendien worden er regelmatig workshops gehouden, bijvoorbeeld plantenhangers maken.

Bilderdijkstraat 165F
Amsterdam

IMG_20150919_093737

Hotel Mercure Amsterdam City

Wij mochten van Mercure een nachtje slapen in Mercure Amsterdam City. Dit hotel  ligt wat verder uit het centrum op een misschien niet zo inspirerende plek (wel prima bereikbaar met het openbaar vervoer trouwens), maar man wat hebben wij er lekker geslapen. Heerlijke bedden en het was er lekker rustig. Bovendien konden we er enorm uitgebreid ontbijten.

Joan Muyskenweg 10
Amsterdam

Meer Amsterdamse hotspots? Check dan mijn artikel over leuke plekjes in de Pijp.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Amsterdam hotspots”

  1. Anna says:

    Super leuk! Ik zou het allemaal bezoeken. Voor mijn stage ben ik momenteel iedere werkdag in Amsterdam te vinden, dus deze ga ik opslaan. Ook noem ik je blogpost morgen in mijn rubriek Blog love Tuesday! 🙂

  2. Blog love Tuesday | #5 | Ook Anna doet dingen says:

    […] en Amsterdam helemaal niet lang duurt, schoten bezoekjes aan onze hoofdstad er toch vaak bij in. De hotspots die Allihoppa deelde, inspireerden me. Vooral ‘stadstuinwinkel’ Wildernis lijkt me tof. […]