Poezensleutelhanger van vilt

Eindelijk kwam het er weer eens van: ik maakte iets voor mezelf. Een sleutelhanger. Want ik heb een nieuwe fiets, maar nog niks aan de sleutel en zo raak ik ‘m steeds kwijt in de krochten van mijn tas.

poes_sleutelhanger_allihoppa

De laatste weken doe ik mijn best om mijn avonden niet achter een scherm door te brengen, oftewel series te kijken. Het is zo verleidelijk om na een dag werken ’s avonds op de bank te ploffen met een serie. Maar uiteindelijk heb ik dan de hele dag achter een scherm doorgebracht, want voor mijn werk zit ook veel te typen. En eigenlijk is dat helemaal niet fijn.

Bovendien kom ik dan niet toe aan wat ik graag doe: dingen maken, muziek luisteren en maken en buiten zijn. Nu het weer langer licht is, kan dat laatste gelukkig ook weer vaker. En de tuin heeft nog wel wat tlc nodig. En morgen komt mijn moestuin. Maar dat terzijde. Geen schermen dus, maar lekker dingen maken. (Dat ik nu dus wel ’s avonds op mijn laptop zit, laten we maar even buiten beschouwing ;)).

poes_sleutelhanger_allihoppa_2

Een sleutelhanger dus, gebaseerd op ons tafelzeil met poesjes. Olivier had ‘m ook snel in de smiezen en wilde ‘m meteen hebben. Misschien moet ik er nog een maken. En dan heb ik binnenkort ook wel weer een avondje series kijken verdiend.

Wat heb je nodig

Grijs vilt
Zwart en roze borduurgaren
Lintje

Doen

Teken de simpele poezenvorm op vilt. Maak deze twee keer.

Borduur de oogjes en het neusje met zwart garen.

Borduur de wangetjes met roze garen.

Leg het lintje tussen de voor- en achterkant.

Naai dan de voorkant aan de achterkant met de festonsteek.

En klaar!

poes_sleutelhanger_allihoppa_5

poes_sleutelhanger_allihoppa_4trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Poezensleutelhanger van vilt”

  1. Eva says:

    Wat een lieve! 🙂