Kralenpoppetjes maken voor je sleutelhanger

Met Lucas en Olivier die naar de Legobeurs zijn, en Jens die lekker ligt te slapen, had ik opeens tijd voor een knutselwerkje. Een snelle, want je weet maar nooit wanneer zo’n baby weer wakker wordt. Deze twee sleutelhangers had ik binnen een half uur klaar. En Jens slaapt nog steeds.

kralensleutelhanger_allihoppa_2

Ik was altijd zo iemand die precies wist waar haar sleutels lagen. Ik was ze echt nooit kwijt. Dat is helaas in negatieve zin veranderd. Ik loop nu regelmatig mopperend door huis, terwijl ik alle jaszakken na ga en tassen uitpluis (daarvan heb ik er gelukkig maar twee). En ik verlaat het huis zelfs soms zonder sleutel, waarna ik dus bij thuiskomst voor een dichte deur sta. Handig! We zullen het er maar op houden dat het leven een beetje hectischer is geworden.

Dus? Ja, dus heb ik felle sleutelhangers nodig. Die je vanaf een afstandje al tegemoet stralen. Ik had nog wat kralen en vilten bolletjes liggen die over zijn van andere projecten.  En met een touwtje en een stift ben je dan snel klaar. Kralenpoppetjessleutelhangers!

Wat heb je nodig?

Houten kralen
Vilten bolletjes
Permanente markers
Touwtje
Naald

Doen

Teken met je permanente markers een gezichtje op de houten kraal. Maak het niet te moeilijk. Het is sowieso al een gepriegel.

dav

Ga dan met je naald en draad door het vilten balletje. Dit valt niet mee, maar zet door! Het gaat je lukken!

Door de kraal gaat dan wel weer heel makkelijk.

dav

Maak aan beide kanten knoopjes en klaar!

dav

kralensleutelhanger_allihoppatrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties