Heel simpel stippenshirt maken

Een tijd terug, ik weet eigenlijk niet eens meer waar, zag ik een heel leuk stippenshirt voorbijkomen. Nergens te vinden natuurlijk. Dus dan is de oplossing: zelf maken! Gelukkig is dat echt supersimpel, met een pons, wat strijkvinyl en een strijkijzer ben je er al. En natuurlijk een shirt.

Oh en mag ik eerst even zeggen hoe niet comfortabel het voor mij is om zo groot mijn eigen foto hier terug te zien. Pfff. Het foto’s maken zelf was ook nogal een gebeuren. want Lucas is naar eigen zeggen geen fotograaf en ik ben verre van een model. Dus de foto’s zijn niet al te scherp en ik sta er niet zo best op. Maar ach. Je kunt moeilijk een shirt maken, zonder het shirt zelf te showen he.

stippenshirt_allihoppa_2

Oja en als je afvraagt wat ik aan het doen ben op die foto’s: Zwarte Piet bracht ons de plaat Roseland NYC Live van Portishead. Zo’n goede plaat! We hebben hem direct twee keer achter elkaar gedraaid. Ik heb in 1998 ook de cd gekocht toen die uitkwam en heb ‘m toen ook al zo vaak geluisterd. Ongelooflijk hoe sommige muziek voor altijd verslavend blijft.

Anyway, dat shirt.

Wat heb je nodig

Een ronde pons
Strijkvinyl
Schaar
Strijkijzer

Doen

Pons cirkels uit het strijkvinyl. Mijn pons was hier niet helemaal geschikt voor, hij kwam er niet helemaal doorheen. Ik ponste dus wel, maar heb daarna de cirkels uit- en bijgeknipt. Ging ook prima.

Leg de cirkels op je shirt met het transparante deel  naar boven. Ik heb me hier een paar keer in vergist en plakte mijn cirkels vast aan het bakpapier. Ah well…

Leg bakpapier op de cirkels.

Strijk daarna op de heetste stand ongeveer 3 minuten per cirkel. Goed aandrukken!

Laat afkoelen en trek het transparante deel van de cirkels.

Leg nog eens het bakpapier over de cirkels en strijk nogmaals.

Weer af laten koelen en klaar is je shirt.

stippenshirt_allihoppa_3trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Heel simpel stippenshirt maken”

  1. De week rond {allihoppa} 2015-47/48 | Allihoppa says:

    […] had een craft night om dit shirt te maken. Fijn om weer gewoon lekker te prutsen ‘s avonds. Wel weer een voordeel van het […]