Nike Air Max 90

Fijne schoenen voor de lente

Als tiener in de 90’s ken ik de Nike Air Max natuurlijk goed. In 1990 werd de schoen namelijk voor het eerst uitgebracht. Hoewel ik er toen weinig oog voor had. Want ik ging meer voor de Dr. Martens en de wat ‘alternatievere’ schoenen. Tja, je bent een alto of je bent het niet.

En nu zijn niet alleen Dr. Martens helemaal terug, maar de Nike Air Max ook. En aangezien we in 2019 niet meer in alto-, gabber- of kakkerhokjes hoeven te passen, ‘mag’ ik ze nu gewoon allebei mooi vinden. En ik kan uit eigen ervaring zeggen dat de Nikes heerlijk lopen, want Lucas heeft ze hier in huis geïntroduceerd. Hij loopt dagelijks op deze ‘pantoffeltjes’ en heeft inmiddels al drie paar aangeschaft. Dat wil wel wat zeggen toch?

Met het lekkere weer van de afgelopen dagen wordt het wel heel aantrekkelijk om weer eens wat anders aan je voeten te doen. Daarom heb ik hierboven mijn favoriete Nike Air Max op een rij gezet. In lekkere lentekleuren. Want daar ben ik wel aan toe na het donkere weer van de afgelopen maanden. De roze Air Max 90 blijft mijn favoriet.

Voor de sneakerfreaks wat extra info over de Nike Air Max 90. Zoals gezegd werd de eerste Nike Air Max 90 in 1990 uitgebracht. Toen heette deze nog de Nike Air Max III. Hij valt dan in de smaak in verschillende subculturen zoals de hiphop-scene tot de gabbers. En nu meer dan ooit is de schoen geland in de mainstream. De Air Max werd natuurlijk bekend door de luchtkamer. De opening in de zool waar je doorheen kan kijken. In de luchtkamer van de 90 zit meer lucht dan in de eerste Air-zolen. Nog meer demping dus. Door de jaren heen paste Nike de stoffen aan waardoor de schoenen steviger, lichter en soepeler werden. En het reliëf van de zool werd geperfectioneerd.

Al met al dus een hele fijne schoen voor komende lente (en nog lang daarna)!

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties