Dé 8 ingrediënten voor een knusse herfstavond

Ja klopt, ik ben er nogal mee bezig. Met die overgang naar de herfst. En om ‘m zo aangenaam mogelijk te maken. Ik vind fietsen door de regen namelijk niet zo prettig. En dat moest ik de laatste tijd toch heel vaak doen.

Maar laten we de dingen vooral van de positieve kant blijven bekijken: wat is er fijner dan nadat je bent nat geregend, lekker op de bank te ploffen met een mok thee en een boek? Niks toch? Kaarsjes aan, dekentje erbij. Omdat ik nogal beeldend ben ingesteld, maakte ik er meteen maar even een collage van. Dan krijg ik er meteen helemaal zin in. Behalve in die regen dan. Onee, we zouden het positief houden. Sorry.

Warme trui en zachte deken

De sjaal, de trui (ziet er zó lekker warm uit) en de rok zijn van Esprit. De deken en de kaars zijn van Hema. De mok van HK Living. En de thee is mijn lievelings: Earl Grey van Clipper.

En een mooi boek

Dan nog even over het boek dat ik nu (ahum al zes maanden) lees, Any human heart van William Boyd. Een prachtig boek, geschreven als dagboek van Logan Mountstuart. Hij ‘leeft’ van 1906 tot 1991. Aan de hand van zijn dagboeken lees je over gebeurtenissen als de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Mountstuart is schrijver en ontmoet daarom ook bekende personen als Virginia Woolf, Ernest Hemingway en Picasso. Ik heb het boek nog niet uit, maar kan nu al zeggen dat het heel mooi is om mee te lezen met iemands leven. Je ziet ook zijn kijk op de wereld veranderen. Nog vrij arrogant en roekeloos als student aan Oxford, en naarmate hij ouder wordt steeds, tja volwassener? In elk geval, het is heel mooie om die ontwikkeling te zien. Ben heel benieuwd wat Mountstuart nog mee gaat maken.

Hoera voor de herfst dus

Dus gelukkig is het herfst (ha!) en is het ’s avonds al best vroeg donker. En is er dus genoeg tijd om ’s avonds op de bank te kruipen met dekentjes, thee en dit fijne boek. 
 
 
 

Reacties