The Holy Kauw interview: ‘Eten is emotie’

The Holy Kauw is een creatief culinair bedrijf dat zich richt op het verzorgen van catering, pop-up restaurants, food styling en food fotografie. The Holy Kauw bestaat uit echtpaar Arno en Mireille dat wil laten zien dat lekker en gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Dat zie je bijvoorbeeld op hun geweldige foodblog.

Jullie bestaan nog niet eens zo lang, maar The Holy Kauw is al een groot succes. Hoe komt dat?

We zijn 1,5 jaar geleden begonnen met The Holy Kauw, omdat we heel graag samen onze passie voor eten met de wereld willen delen. Dit willen we op een zo mooi mogelijke manier laten zien. We zijn blij verrast dat ons concept succesvol blijkt te zijn. Ik denk dat dit vooral komt doordat we alles doen vanuit onze eigen visie en met persoonlijke aandacht.  Niets is bedacht, wat we doen en maken doen we vanuit gevoel. Het is precies wie we zijn. We streven altijd en in alles wat we doen naar de beste kwaliteit en gaan altijd overal voor meer dan 100% voor. Al ons werk is altijd goed voorbereid, we laten niets aan het toeval over. Dat maakt ons betrouwbaar in de samenwerking en dat is belangrijk.

holykauw_allihoppa_5

Waarom is eten belangrijk voor jullie?

Eten en dan vooral gezond eten is voor ons altijd al belangrijk geweest. Arno is kok en heeft veel kennis van smaken en bereidingen van eten. Toen onze 3 dochters klein waren vonden we het heel belangrijk dat er elke avond gezond gegeten werd. Arno kookte de meest heerlijke gerechten voor ons. Ik vond het belangrijk dat de tafel er gezellig uitzag dus dekte de tafel altijd mooi. Nooit met de pannen op tafel, maar al het eten in mooie schalen of mooi opgemaakte borden en elke dag een ander mooi servet. Je zult verbaasd zijn hoe goed kinderen ineens gaan eten als je zorgt dat het er mooi en smakelijk uitziet. Het avondeten was voor ons het belangrijkste moment van de dag, even rust en aandacht voor elkaar en vooral genieten. Nu onze dochters groot zijn, is dat eigenlijk nog steeds zo. Wanneer de kinderen en ons kleinkind thuis zijn dan zijn de eetmomenten nog steeds een feest. We kunnen uren aan tafel zitten en praten over wat ons bezighoudt, maar er wordt ook veel gelachen en ja soms ook gehuild. Eten verbind, geeft troost en maakt gelukkig. Het brengt emoties met zich mee.

Wat is jullie leukste opdracht tot nu?

Wij hebben leuke opdrachten aan de lopende band. Geen dag is hetzelfde. De ene keer staan we een aantal dagen hard te werken voor een cateringpartij op Schiphol en de andere dag hebben we een fotoshoot voor De Vegetarische Slager of doen we de voorbereiding voor ons één van onze pop-uprestaurants.  Op vrijdagavond maken we hamburgers bij Marcus in IJsselstein. Dat is elke week weer een feestje om te doen. Wij worden helemaal blij als gasten bij ons na een avondje eten lachend en hand en hand de deur uit gaan. Dat betekent dat onze missie geslaagd is. Het leuke aan wat wij doen is de diversiteit die het met zich meebrengt.

holykauw_allihoppa_4

Hoe blijven jullie geïnspireerd?

In de wereld van eten is het niet moeilijk om geïnspireerd te blijven. Eten is altijd en overal om je heen en de mogelijkheden met eten zijn eindeloos. Ook de boeken die we lezen, de mensen die we tegenkomen en de natuur kunnen ons inspireren. De inspiratie komt iedere dag weer helemaal vanzelf en bubbelt en bruist nog net niet onze oren uit.

holykauw_allihoppa_3

Wat zouden jullie in de toekomst nog graag doen?

Er staat nog zo ontzettend veel op onze to do-list. We willen graag meer mensen bereiken en ze bewust maken van de relevantie van gezond eten zonder belerend te zijn. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook zeker voor het milieu en het dierenwelzijn. Veel mensen leven al bewuster en er is langzaam een omslag gaande, maar hier is nog wel veel in te doen. Ook staan er nog een aantal foodreizen op de planning en gaan we samen nog een mooi boek over eten maken. Veel mensen vragen ons altijd wanneer ons kookboek nou uitkomt ,maar eigenlijk willen we geen kookboek schrijven. De wereld wordt op dit moment overspoeld met prachtig mooie kookboeken en wij zouden naar ons idee geen aanvulling zijn. Het boek wat wij willen gaan  maken moet vooral onderscheidend zijn en moet gaan over onze passie voor eten en alles wat daarbij komt kijken met natuurlijk hier en daar wel een recept.

holykauw_allihoppa_2

Wat is jullie favoriete recept?

Oeh een favoriet recept noemen is onmogelijk! Wij eten geen dag hetzelfde en elke dag denk ik weer: “Dit is het lekkerst wat ik ooit heb gegeten”. Een goed recept moet eenvoudig te bereiden zijn en niets anders bevatten dan verse en pure ingrediënten. Ook hangt het favoriete recept af van de setting waarin we ons bevinden. De ene keer is het favoriete recept er eentje aan tafel in een sterren restaurant tijdens een 6 gangendiner en de andere keer is dit een verse paella die we op een zomeravond buiten aan een lange tafel eten met onze familie of de omelet met verse groenten die we maken tijdens de lunch met onze kleinzoon. Zoals al eerder gezegd, eten is emotie!

holykauw_allihoppa_7trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “The Holy Kauw interview: ‘Eten is emotie’”

  1. Edith says:

    Wat een sprankelend interview. Ik ken deze mensen toevallig van heel dichtbij. Het interview omschrijft hen en hun passie voor eten perfect.

  2. Ingeborg says:

    Prachtig interview. Alles is, zoals ze zijn. Liefs voor beiden