Omarm-de-herfst-lijst

Ja ik weet niet, maar ik was er nog niet klaar voor hoor, de herfst. Hij was er ook opeens. Het overviel me nogal. De frisse ochtenden, de donkere avonden en de regen en wind. Maar als iets geen zin heeft dan is het wel klagen over het weer en de seizoenen. Want die zijn er nu eenmaal, dus wat doe je eraan?

Omarmen die hap dan maar. Een lekker vest aan, de laarsjes weer achteruit de kast en hup naar buiten. Of juist niet, dan kruip je onder een dekentje op de bank. Met een kop thee. Ook goed. Als je maar niet klaagt, zou ik haast zeggen. Maar dat klinkt ook weer zo dwingend.

Dus maakte ik een lijst met leuke herfstige dingen. Om een beetje in de stemming te komen. En mezelf erbij neer te leggen dat het nu echt gedaan is met lange zonnige avondwandelingen en zwembadjes in de tuin.

#plassen stampen

Aangemoedigd door Boswachter Tim  (ken je hem niet? Check zijn twitter!) gaan we lekker plassen stampen deze herfst. Olivier heeft van ’t weekend al een voorproefje genomen. Oh en dat ondeugende koppie erbij. Dit gaan we nog veel doen deze herfst!

dav

#kastanjepoppetjes of spinnenwebben maken

De kastanjes vallen al uit de boom hier in de tuin. En langs de weg liggen alweer veel eikels. Tijd om er leuke poppetjes van te maken. Of spinnenwebben.

#appels plukken

Komende zaterdag is het landelijke appelplukdag. Wij hebben ‘m al in de agenda staan hoor. Vorig jaar gingen we ook bij een boer plukken. En dat was een groot succes!

appelbollen_allihoppa_4

#appeltaart of appelbollen bakken

Of appelmoes koken. Want je plukt natuurlijk sowieso veeeeeel appels tijdens die appelplukdag. Check mijn recept voor appelbollen. Of de appelcake.

#wandelen in het herfstbos

Nog even wachten tot de bomen echt mooi geel, bruin en rood gekleurd zijn en dan tijdens een zonnige dag gaan wandelen. Heerlijk! Overigens gaan wij nu ook al wandelen. En ook als de zon niet schijnt. Maar bovenstaande combi is wel top.

pompoensalade_allihoppa

#pompoen langs de weg kopen

En dan een soepje maken. Of een pompoenquiche. Of pompoencurry. Of pompoensalade. Of gewoon lekker ermee knutselen. Ook leuk!

deken_diy_allihoppa

#een film kijken onder een dekentje

Of een serie. Ik kijk nu het laatste seizoen van Mad Men. En met Lucas naar het nieuwe seizoen van Narcos.
Dekentje zelf haken?

#herfstmuziek luisteren

Ultieme herfstband The National heeft een nieuwe plaat uit, om maar iets te noemen.

Ook fijn in de herfst:

herfstslinger_diy_allihoppa_3

Een papieren herfstbladerslinger maken

vleermuisjes_allihoppa_4

Vleermuisjes knutselentrefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Omarm-de-herfst-lijst”

 1. Karin says:

  Wat een fijn lijstje!
  Die appelbollen lijken me heerlijk.
  En deze miste ik nog: lekker lezen in een goed boek met de kaarsjes aan. 😉

 2. Annelies Vermeulen says:

  Dat is een hele goede aanvulling. Doe ik ook graag!

 3. Dé 8 ingrediënten voor een knusse herfstavond | Allihoppa says:

  […] klopt, ik ben er nogal mee bezig. Met die overgang naar de herfst. En om ‘m zo aangenaam mogelijk te maken. Ik vind fietsen door de regen namelijk niet zo prettig. […]