Mijn goede voornemens voor 2018

Zo, daar zijn we weer. In het nieuwe jaar. De feestdagen zijn voorbij, het werkende leven is weer begonnen. Kun jij het ontspannen vakantiegevoel dan een beetje vasthouden? Of zit je gelijk weer in de werkstress en vol in alle afspraken?

Voor mij geldt dat laatste eigenlijk wel. Vakantie? Wat is dat? Wanneer? Ondanks onze fantastische prestatie om alle Harry Potter-films te kijken. Dat zijn er 8 van meer dan 2 uur! Ik doe niet aan goede voornemens zoals sporten of gezonder eten. Maar heb me wel voorgenomen (hah, toch een voornemen) om dit jaar (en de jaren die volgen) wat mee de tijd te nemen voor de dingen die ik echt leuk vind. Natuurlijk, mijn werk vind ik leuk en ik doe ook heel graag dingen met mijn gezin. Maar het is ook zo belangrijk om dingen voor jezelf te doen. Daarom een lijstje met dingen die ik in 2018 meer wil gaan doen.

1. Muziek maken en luisteren

Music is my first love and it will be my last. Als ik één ding moet kiezen dat ik in mijn vrije tijd mag doen, zou het zeker weten muziek zijn. Muziek maken vind ik superleuk. Samen met vrienden heb ik een band en we spreken regelmatig af om wat nummers te spelen. Binnenkort organiseren we een huiskamerconcert bij ons thuis. Daar heb ik heel veel zin in! Muziek luisteren doe ik ook heel graag. Ik heb dit jaar twee dingen op de planning staan: een optreden van Lisa Hannigan én Lucas en ik gaan een dagje naar Best Kept Secret.

storytel_allihoppa_2

2. Boeken lezen

Als ik ergens niet aan toe kom, is het wel boeken lezen. Terwijl ik het zo graag doe! Gelukkig heb ik sinds kort de app Storytel op mijn telefoon. Een uitkomst! Opeens heb ik in 2 maanden al 4 boeken ‘gelezen’, oftewel geluisterd. Op dit moment ben ik Here I Am aan het luisteren van Jonathan Safran Foer. Een boek dat maar liefst 17 uur duurt, maar ik heb ‘m bijna uit. Ik luister meestal als ik naar werk of naar huis ga, en baal dan echt als ik op de plaats van bestemming ben. Laatst had mijn trein vertraging en vond ik dat niet erg, want dan kon ik langer luisteren. En ik mis de hoofdpersonen echt een beetje als ik moet stoppen met luisteren. Boeken luisteren blijf ik dus zeker doen in 2018. Wil jij Storytel ook eens proberen? Kijk dan even onderaan deze blog voor een kortingscode voor een maand gratis Storytel.

3. Tekenen

Ik vind tekenen echt superontspannend na een dag werken. Ik doe veel computerwerk en dan is het zo fijn om ’s avonds even iets anders met je handen te doen. Haken of iets maken, is dan trouwens ook een goede optie. Vorig jaar deed ik een tekenworkshop (Botanische wandplaten tekenen) en dat was zo leuk, zoiets wil ik dit jaar ook weer gaan doen. Oh en tekenen is natuurlijk ook prima te combineren met het luisteren van een luisterboek. Lekker efficiënt.

4. Yoga

Het is zo moeilijk om op maandagavond van de bank te komen, de kou in te gaan en naar de yogaschool te fietsen. Maar als ik er dan eenmaal ben, ben ik zo blij dat ik het heb gedaan. Gewoon blijven gaan dus. Gelukkig heb ik per ongeluk een driemaandenabonnement in gekocht, in plaats van één maand, dus ik zit er wel even aan vast haha.

30 dagen gratis Storytel

Vind je het leuk om Storytel ook te proberen? Dan heb ik goed nieuws voor je: via deze link kun je Storytel gratis 30 dagen proberen, in plaats van de 14 dagen die daar normaal voor staan. Dat is lang genoeg om eens te proberen of audioboeken bij je passen. Je abonnement wordt na de proefperiode automatisch verlengd naar een betaald abonnement van 9,99 euro per maand indien je het niet stopzet. Via de website kan je je abonnement op elk moment stopzetten.

Deze blogpost heb ik in samenwerking met Storytel geschreven. 
 
 
 

Reacties