Interview Olga van Team Confetti

Team Confetti, dat kan natuurlijk niet missen tijdens de confetti-themaweek hier. Je kent Team Confetti toch wel? De vrolijke feelgoodblog van Olga en haar vriend Tom. Olga deelt op haar blog leuke diy’s, lekkere recepten, fijne tips en nog zo veel meer. Allemaal in Olga’s kleurrijke, vrolijke stijl. Olga is 29 jaar, unsuccessful adult, mini mens, ambitieus, onsportief, crazy cat lady, grafisch ontwerper, smulpaap, auteur van het Handboek voor Mietjes, gek op gekke sokken, obsessieve planner en goedlachs.

First things first: wat heb jij met confetti?

Het mooie aan confetti is dat het zo simpels is. Dat spreekt mij het meeste aan. Ik hou van vrolijkheid, maar ik heb weinig geduld. Confetti zorgt meteen voor feest!

Je hebt een blog, een webshop en je werkt als grafisch vormgever. Hoe krijg je het allemaal voor elkaar?

Ik heb geen hobby’s. Behalve eten, slapen en naar de bioscoop gaan. En ik yoga mijn stress er in anderhalf uur per week uit. Mijn werk is ook ontzettend leuk en ik doe het meestal vanuit huis. Dat scheelt reistijd en ik hoef er niet fatsoenlijk uit te zien (dat scheelt ook tijd). Maar bovenal ben ik steeds beter geworden in prioriteiten stellen en goede planningen maken. Ik vlieg niet elke week meer naar Amsterdam voor pers-events en zorg dat de producten die ik ontwerp voor mijn webshop zo goed als klaar zijn als ze bij mij worden bezorgd. Natuurlijk ga ik weleens de mist in met mijn time management en dan werk ik in het weekend. Gelukkig heb ik een vriend die ook workaholic is. 😉

maandplanner

Alles wat je blogt en maakt, ziet er zo vrolijk uit. Is dat een bewuste keuze?

Ja. Teamconfetti.nl is een plek waar je heen kunt gaan voor inspiratie en een beetje humor. Ik hou van kleuren, printjes en zo ongeveer alles wat éigenlijk voor kleine kinderen is bedoeld. Dat vrolijke gaat dus een beetje vanzelf.

Toch maak je ook serieuze dingen, zoals een btw-aangifteformulier en een maandplanner. Waarom?

Zelfs de serieuze dingen in het leven kunnen wel wat vrolijker. Op mijn planners staat confetti en op mijn btw-formulieren staan gekleurde hartjes. Ja, we moeten volwassen worden en hard werken voor onze centjes, maar dat hoeft niet strak en zwart-wit. Dit zijn dingen die ik in eerste instantie voor mezelf heb gemaakt, om mijn eigen leven wat makkelijker en vrolijker te maken. Maar door mijn blog kan ik dit nu ook delen met andere ‘unsuccessful adults’ en dat zorgt voor meer blije mensen.

unicorn_38

Wat vind je het leukst om te doen?

Ik vind het leuk om wakker te worden en te kijken hoe bezoekers reageren op een artikel waar ik heel trots op ben en waar ik heel hard mijn best op heb gedaan. Dat voelt bijna als je schoen zetten voor Sinterklaas. Ook geniet ik enorm van het maken van de blogartikelen die ik maak voor HEMA en ook op mijn eigen blog verschijnen. Door mijn grafische achtergrond vind ik werken in opdracht echt heel erg leuk. Helemaal als mijn bezoekers er ook heel enthousiast over zijn. Zoals bijvoorbeeld het unicorn tegeltje dat ik maakte in opdracht voor webprint. Match made in heaven!

Wat zou je graag nog eens willen doen?

Op bloggebied heb ik al heel veel leuke dingen gedaan en mag ik alles doen wat ik leuk vind. Ik zou het heel leuk vinden als ik daar nog een hele tijd mijn geld mee kan verdienen. Op ontwerpgebied zou ik nog heel graag een keer een schoolcampus-lijn willen ontwerpen. Nu maak ik elk jaar een nieuwe Team Confetti-jaaragenda vol leuke en vrolijke printjes die ik verkoop in mijn webshop. Het zou zo leuk zijn om daar een hele schoolcollectie omheen te bouwen met schriftjes, kaftpapier, etiketten, multomappen en ga zo maar door. Ik ben altijd al gek op kantoorartikelen geweest en dat zal denk ik ook altijd zo blijven, haha. Wie weet komt het er ooit nog eens van.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties