Interview met Liesbeth van Sloppop Yeah

Sloppop Yeah is de winkel van Liesbeth Disbergen. Ze maakt onder meer leuke babyleggings, mooie bergkussens en geometrische jurken. Dit doet ze onder haar label Sloppop Yeah. Kijk voor een winactie met een van die mooie bergkussens helemaal onderaan dit artikel. Maar lees vooral eerst het interview met Liesbeth even .

sloppop_allihoppa_5

Je maakt veel verschillende dingen: woonaccessoires, kleding, accessoires. Zou je niet meer focus willen?

Daar heb ik lang over nagedacht. Ik vind het namelijk ook heel leuk om met kleine ontwerpers samen te werken en ik gun het ook iedereen om gezien te worden. Nu ben ik op een punt aangekomen dat ik moet kiezen, voor mezelf. Ik ga helemaal voor de producten van Sloppop zelf. Zoals het ook ooit is begonnen!

Je maakt alles zelf. Wat vind je hiervan de voordelen?

Voordeel is dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Zo kan ik op de gekste tijden aan de slag. ook moet er soms wat veranderd worden in een patroon, dat doe ik dan, geen probleem.

Zitten er ook nadelen aan zelf maken?

Jazeker! Ik heb geen grote productie. En soms moet iets af, maar dan komt er iets tussen en dan wordt het opgeschoven. Heel irritant. Ook kom ik niet tot weinig toe aan het ontwerpen zelf.

Heb je plannen om dingen in productie te nemen?

Met de slinger ben ik bezig met een sociale werkplaats. Dat is een ontwerp waar niet veel fout aan kan gaan dus dat zou mooi zijn als ik dat uit handen kan geven.

sloppop_allihoppa

Volgens mij hou je wel van prints en kleur. Waarom?

In mijn ontwerpen zeker, maar in mijn eigen kleding helemaal niet. Ook heb ik het in huis en op mijn zolderruimte graag rust om mij heen.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik het al 10 jaar volhoud. En ik doe het nog met evenveel enthousiasme als toen ik ben begonnen. Dat ik 2 jaar geleden het anders ben gaan aanpakken, heeft daar zeker mee te maken. Toen ik namelijk gestopt met het gebruik van vintage stoffen.

sloppop_allihoppa_2

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Dat is een vraag die ik vaak gesteld krijg: overal vandaan! Van de straat, van mijn dochters, van andere ontwerpers. Ik kan het niet precies duiden, maar het kan in een keer naar boven komen. Dan is het een kwestie van snel tekenen of opschrijven. Of op mijn telefoon inspreken, haha.

Wat zijn je dromen?

Om nog een stap verder te gaan met Sloppop. Er zijn leuke dingen in het verschiet waar ik nog niet veel over kan zeggen. Eerst maar eens waarmaken!

bergkussens_sloppop

Verlopen winactie: win een bergkussen van Sloppop!

Deze winactie is verlopen. De winnaar heeft een mail gehad!

Van Liesbeth mag ik een Allihoppa-lezer blij maken met een bergkussen. Tof he!

Wat moet je daarvoor doen? Laat in de comments weten wat je van het werk van Liesbeth vindt. En volg Sloppop op Instagram (@sloppopnl) en Allihoppa op BloglovinTwitterFacebook of Instagram (@alli_hoppa). Of allemaal natuurlijk.  Succes!

Over twee weken, dus op vrijdag 9 oktober trek ik om 12.00 uur drie winnaars.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

21 Reacties op “Interview met Liesbeth van Sloppop Yeah”

 1. winnie says:

  Leuk interview. Super leuk wat Liesbeth allemaal maakt. Vrolijk en eigenzinnig. Ik vind de vernieuwde versie van de kussens geweldig!zou leuk staan op onze nieuwe bank. Groetjes Winnie

 2. Denise Beckand says:

  Haar werk is zo eigen en héél herkenbaar, top!! De mountain kussens ben ik lichtelijk verslaafd aan, bij gebrek aan echte bergen in ons land 😉

 3. Jantine says:

  Wauw, hier wordt je vrolijk van tijdens je eerste kopje koffie 🙂 ik raak helemaal geinspireerd om zelf weer eens achter de naaimachine te kruipen! Ik zou heel graag een bergkussen op de kamer van mijn zoon (3 maanden) laten pronken, maar ik heb helaas geen instagram 🙁 Wel bloglovin, en twitter!
  Groetjes, Jantine
  PS: ik volg je blog al een tijdje, en ben zo benieuwd hoe jullie badkamer uiteindelijk geworden is!

 4. Jozina says:

  Leuk om de persoon achter het merk beter te leren kennen door dit interview! Ik houuuu van bergen en vooral besneeuwde plus ik ben “in serious need of” nieuwe kussens op de bank dus zou super zijn als zo’n geweldig bergkussen onze bank mag komen opvrolijken!

 5. nina || happy acorn says:

  Ahh, zo leuk! Ik heb een paar weken terug een trui van Liesbeth aan mijn nichtje van twee cadeau gedaan en die was er helemaal blij mee! Ik was al een beetje verliefd op de ontwerpen van Sloppop, maar nu associeer ik het de hele tijd met mijn nichtje dat aan een stuk door ‘mooi mooi mooi mooi’ zegt, dus vind ik het nog leuker (-; Dus ja.. dat kussen is bij ons van harte welkom (-:

 6. Ingrid Huijsman says:

  Ik volg Sloppops Liesbeth sinds ze de mooiste kibderknuffels maakte in Oostenrijk. Die slapen nog steeds bij mijn jongens in bed. Mooi hoe haar ‘winkel’ meegroeit.

 7. MissGDB says:

  Origineel, herkenbaar werk heeft Sloppop en ik zou daarom heel graag een kussen willen winnen!

 8. daphne says:

  Super leuk intervieuw! Vind wat liesbeth maakt echt heel erg gaaf! Kleur, in de momenteel zo heersende zwart wit trend, heerlijk 🙂
  En voor een kussen doen we heel erg graag mee, te gaaf voor op de bank…of bij een van de jongens op de kamer.. of.. 🙂

 9. Sanne B says:

  Supervrolijke items die je eigenlijk niet in een hokje kunt plaatsen.Ik ben helemaal weg van het blauwe “bergkussen”voor op de babykamer.Zo leuk !

 10. Ageeth Mooij says:

  Telkens wanneer ik zie wat Liesbeth gemaakt heeft, denk ik vaak “Ik wist niet dat ik het wilde hebben tot ik het zag!”
  Eigenwijze, kleurrijke, mooie kleren, kussens en meer.
  Instagram en Twitter dat ben ik niet, de rest heb ik gedaan.

 11. Marloes says:

  Wat een enthousiasme straalt er uit dit interview en foto’s, heerlijk! Ik kende Sloppop nog niet dus ik ben blij dat ik deze blog op Bloglovin tegenkwam. Een kussen van een berg zou fantastisch passen op de stoere kamer van mijn zoontje Luuk. We houden zo veel van vakanties in de bergen! Liefs Marloes

 12. Judith says:

  Wat een leuk interview met Liesbeth, Annelies! Zo leuk om te lezen dat het ze zelf niet zoveel kleuren kleding draagt, maar het in haar ontwerpen zo’n sterk element is. Zelf draag ik ook veel zwart en grijs enzo, maar ons huis is kleurig en daar past een bergkussen wel bij 😉 Fijn weekend!

 13. Anika says:

  Ik heb al een jaar een toffe trui van Sloppop klaar liggen voor mijn dochter maar ze past hem nog steeds niet! Veel te groot gekocht maar ik vond hem te leuk om niet te kopen! Wacht dus nog steeds met smart tot ze hem aan kan.

 14. Francis says:

  Tja….Na een jurk, trui, diverse kettingen en een bergkussentje voor mezelf (en nog heel veel moois van Sloppop op mijn wishlist), een jurk voor mijn dochter en een paar supertoffe broekjes voor mijn zoontje kan ik toch echt wel zeggen dat ik super fan ben van Liesbeth haar werk. Een mooie frisse website en idem blog, alles wat erop staat even mooi en in heel gave kleur combinaties.
  O ja, leuk interview trouwens ook 😉 ik doe ook graag mee aan de winactie. Natuurlijk wil graag een hele verzameling bergkussentjes bij elkaar sparen. Mijn kussentje is nu zo alleen 😉

 15. Ceciel says:

  Ik ben al jaren fan van Sloppop! Ik heb zelfs nog zelfgemaakte rokjes van haar. Zo jammer dat ze daar mee is gestopt! Zelf ben ik ook een enorme kleuren fan, dus het kussen zou prachtig in ons huis passen. Zo’n mooi bergje kan er zeker nog wel bij!

 16. anna says:

  Wat een prachtige spullen maak je! En die kleurtjes!

 17. Wendy says:

  Leuk om zo ook eens het verhaal achter sloppop te horen! Ze maakt echt prachtige, bijzondere artikelen. Helemaal mijn smaak.
  Het zorgt er altijd voor als ik weer een foto/ of product voorbij zie komen dat ik denk ‘die moet ik hebben!’ Zo gaaf, dus echt het wauw effect. Ik benieuwd wat er nog komen gaat. Ga zo door Liesbeth!

 18. Afke says:

  Mooie vrolijke foto’s. Ik vindt de berg kussens prachtig. Mijn dochtertje draagt ook vaak een jurkje gemaakt door Liesbeth met een snor erop. Ik hou van kleurrijke accessoires en kleren! En ik volg sloppop en jou op instagram!

 19. Cebine says:

  Ik vind het het werk van Liesbeth heel mooi en ook een herkenbare eigen stijl; toffe ontwerpen en hele fijne kleurcombinaties. Het is heel knap dat ze al zo lang zelfstandig werkt en met succes.
  Ik zou het uiteraard heeeel cool vinden om 9 oktober (de eerste verjaardag van ons Poppy!) Zo’n mooi kussen te winnen! #duimduimduimduim

 20. Arida says:

  Het werk van Liesbeth is heel eigen en ze heeft een prachtig gevoel voor kleur en compositie!
  Ik ben een enorme fan van haar werk en smaak.

 21. Anneloes says:

  Jaren geleden verslaafd geraakt aan de leuke sloppop baby mutsjes, en nu dol op de kussens! Een mountain kussen hebben we nog niet en zou heel goed passen in ons huis!