Interview met Jamilla van Mila-made

Jamilla van Mila-made tekent al haar hele leven. Op dit moment zit ze in haar laatste jaar van de studie docent beeldende kunst & vormgeving. Zee staat drie dagen in de week als lio (leraar in opleiding) voor de klas als lerares tekenen en handvaardigheid. In haar vrije tijd maakt ze illustraties. Jamilla is 24 jaar oud en woont samen met haar vriend en de kat Gerard in Leeuwarden.

lino ezel 1

Foto: Anouk Wubs Photography (www.anoukwubs.nl)

Ik zie in je ontwerpen veel dieren. Wat is er zo leuk aan het tekenen van dieren?

Alles! Er zijn zo veel verschillende en ik vind ze mooi en lief! Ik hou van leuke en mooie dingen maken. Ik teken altijd al dieren. Mensen hebben mij nooit zo aangesproken. Op dit moment ben ik wel bezig met het tekenen van gebouwen dus er is wel enigszins ruimte voor variatie.

Druk je alles met de hand?

Het liefst wel, maar soms is dit lastig. Het ontwerp staat het niet altijd toe. Soms is het mooier om iets te schilderen of om met potlood in te kleuren. Dat doe ik dan ook. De techniek die ik gebruik, moet wel bijdragen aan het ontwerp.

Waarom kies je graag voor drukken?

Ik vindt druktechnieken prachtig, omdat je kunt zien dat het op het papier gedrukt is, in tegenstelling tot een digitale afdruk. Dit geeft het werk karakter. Door bijvoorbeeld een linoleumsnede te maken, kun je van één ontwerp meerdere originele afdrukken maken. Hierdoor kan ik meerdere originele drukken verkopen en een origineel werk is zoveel mooier. Het heeft in ieder geval voor mij zoveel meerwaarde dan een digitale druk. In elke afdruk zitten kleine variaties en oneffenheden, de menselijke hand is duidelijk zichtbaar en dit maakt het werk voor mij persoonlijk en uniek.

Mila-made(10)

Foto: Anouk Wubs Photography (www.anoukwubs.nl)

Is illustreren je dayjob of doe je er nog iets naast?

Naast het maken van illustraties ben ik druk met mijn studie. Hierdoor heb ik helaas niet altijd zoveel tijd als ik zou willen voor Mila-made. Ik hoop dit jaar mijn diploma te halen. Het liefst zou ik dan parttime voor de klas willen staan en parttime illustreren. Deze combinatie vind ik leuk omdat illustreren vaak best eenzaam werk is. Je doet veel alleen. Als docent heb je te maken met anderen, leerlingen, collega’s. Daarnaast geeft het mij ook erg veel voldoening om mensen te leren over mijn passie.

Wat inspireert je?

Dieren, planten, bloemen, kleuren, andere illustratoren bijvoorbeeld Rebecca Green en Liekeland. Ik haal vaak inspiratie uit Flow-magazine waar altijd prachtige illustraties in staan. En ik volg een heleboel inspirerende mensen op Instagram.

slapend hert 3

 

Wat is je droom?

Ik zou heel graag kinderboeken willen illustreren. Dat lijkt mij het allerleukste. Ook zou ik het heel tof en gezellig vinden om een mooi groot atelier te hebben samen met andere creatieve mensen.

milamadewinactie

Winactie – verlopen

De winnaar is bekend en heeft mail gehad.

Van Jamilla mag ik een Allihoppa-lezer blij maken met bovenstaand setje prints. Tof he!

Wat moet je daarvoor doen? Laat in de comments weten wat je van het werk van Jamilla vindt. En volg Jamilla op Instagram (@milamadeillustration) en Allihoppa op BloglovinTwitterFacebook of Instagram (@alli_hoppa). Of allemaal natuurlijk.  Succes!

Over twee weken, dus op vrijdag 29 januari trek ik om 12.00 uur een winnaar.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

8 Reacties op “Interview met Jamilla van Mila-made”

 1. San says:

  wat een mooie illustraties! Prachtige kleuren en vormgeving!

 2. Karolien Vis says:

  Hier wordt ik vrolijk van! Wat een leuke kleuren en vormen. Leuk gedaan!
  Mijn kinderen zal het ook zeker aanspreken!

 3. silvia says:

  Prachtig werk !!!! Mooi en lief zijn de kaarten.

 4. Bo van der Laan says:

  Heel mooi! Hopelijk hangt er binnenkort een mooi ontwerp bij mij aan de muur!!

 5. Judith says:

  Wow, wat een mooie dingen maakt Jamilla, ik word er hebberig van! Ik doe mee met de actie voor de babykamer van mn zoontje!

 6. Tim says:

  Ik volg de pagina Mila made al een tijdje op Facebook en blijf steeds verbaast over hoe mooi het werk is!

 7. Veerlez says:

  Woooow wat een geweldige dingen maakt ze <3 Dank voor de tip, ik ga haar meteen volgen op instagram! Ik ben echt verliefd op alle konijnen en vossen en kaola's! Dus ik doe graag mee aan de winactie!

 8. Roos says:

  Ik ben bij holy stitch geweest in leeuwarden en daar stond mila-made ook en heb ik een super mooi en schattig linoleum schilderijtje bij haar gekocht 🙂 Ze maakt echt prachtige dingen!