Hoe overleef je als blogger een verbouwing

‘Oooh, ik wil bloggen, maar ik weet niet waarover. Ik heb geen plekken om foto’s te maken, ik kan geen recept maken want ik heb geen keuken.’ ‘Dan schrijf je daar toch over, zei vriendin Yvonne. ‘Bij een verbouwing komen je diy-skills wel van pas. En tussendoor maak je toch tutorials, recepten enzo.’ Okee. Een blog over hoe je als blogger een verbouwing overleeft dus.

De afgelopen 7 maanden woonde ik in een huis zonder echte keuken, we kookten op een campinggasstel in de schuur en, toen dat te koud werd, in de woonkamer. We hadden geen echte woonkamer. Eerst zaten we vooral buiten en toen dat te koud werd, eerst aan een tafel in mijn werkkamer en later in de woonkamer. Boven stond wel de bank opgesteld, maar die kamer staat zo volgebouwd met spullen dat we daar ook niet kunnen zitten. Waar ik met dit verhaal naartoe wil? Dat dit dus geen ideale omstandigheden waren om te fotograferen, diy’s te maken, recepten uit te proberen etc. En toch heb ik hier elke week een aantal keer kunnen bloggen. Ik geef toe, het kostte me wel een stuk meer moeite dan toen ik nog wel in een ‘normaal’ huis woonde, maar het kan. Dit zijn mijn tips.

zeshoek_allihoppa

1. Hou het klein

Voor grote diy’s of uitgebreide fotoshoots heb je ruimte nodig. Ruimte waaraan het je in een klushuis zeer waarschijnlijk ontbreekt. Daarom heb ik de laatste tijd vooral kleine diy’s gedeeld. Daarvoor heb je ten eerste weinig ruimte nodig om te maken en ten tweede weinig ruimte om te fotograferen. Ik heb canvassen gekocht die ik als onder- en achtergrond gebruik, waardoor je toch een rustige achtergrond hebt. Die canvassen zijn wit, maar je kunt ze uiteraard in elke kleur schilderen. Ook hing ik dingen voor het raam, of buiten op. Zoek een mooi, klein plekje waartegen je kunt fotograferen.

mincepies_allihoppa

2. Vraag anderen om hulp

Ik heb al 7 maanden geen fatsoenlijke keuken, en dus ook geen oven. Toch wilde ik hier graag recepten blijven delen. Zelf kon ik salades maken, of soep, of een andere eenvoudige maaltijd die op twee pitten te maken is. Maar uitgebreidere recepten, daar kon ik niet aan beginnen. Gelukkig was daar Frauke die heerlijk bakt en haar recepten op deze blog wil delen. Zo af en toe komt ze langs met iets heerlijks, dat ik fotografeer en dan ook mag opeten. Als dat geen goede constructie is 😉 Verder heb ik vorig jaar een aantal gastbloggers gevraagd of zij voor Allihoppa wilden bloggen én deelde ik interviews met creatievelingen.

binnenkijker_annevanmidden_allihoppa

3. Zoek het buitenshuis

Thuis is het een troep, maar daarbuiten waarschijnlijk een stuk minder. Dus maak je foto’s op andere plekken, ga naar leuke hotspots of evenementen, of maak je diy bij een ander thuis en maak daar de foto’s.

20141024_131900

4. Blog over je verbouwing

Blog over daar waar je het drukst mee bent: je verbouwing. Ik heb voordat we startten met de verbouwing steeds gedeeld welke ideeën ik had voor welke kamers. Het lijkt me trouwens nog grappig om daar eens op terug te kijken als we de boel hier een beetje hebben ingericht om te kijken wat er van mijn plannen is gekomen. Daarna maakte ik, en maak ik nu nog steeds, huistussenstanden om te laten zien hoe het steeds veranderd. Dat is ten eerste heel leuk voor jezelf om te zien, want je ziet de vooruitgang, en ten tweede is het volgens mij voor de lezers ook leuk om te zien waar je mee bezig bent. Toch? 🙂 Bovendien kun je aan het einde dan hele toffe before & after foto’s maken.

mijn favorieten_herfstig

5. Niet je eigen fotomateriaal gebruiken

Deze staat niet voor niets helemaal aan het einde, want ik vind eigen fotomateriaal heel erg belangrijk. Foto’s maken een blog uniek en als je foto’s van anderen gebruikt, ben je die voorsprong kwijt. Dan moet je ht met je teksten opvangen en volgens mij besluiten mensen (ik wel!) toch vaak aan de hand van de foto’s of ze de blog gaan lezen. Dus maak vooral eigen je eigen foto’s! Dat doe ik meestal ook, maar dus niet altijd. Bij mijn favorieten-blogs maak ik altijd een collage van bijvoorbeeld mijn favoriete kleding, badkameraccessoires of stoffen. Een beetje cheaten dus. Maar toch merk ik dat ik veel blijer wordt van blogs met mijn eigen fotografie. Dat is echt de moeite waard.

herfstslinger_diy_allihoppa

6. Geef nooit op

Belangrijkste tip tijdens een verbouwing, of je nu blogger bent of niet: geef nooit op 🙂trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

5 Reacties op “Hoe overleef je als blogger een verbouwing”

 1. Iris Vank says:

  Na ruim zeven jaar verbouwen kan ik zeggen dat vooral tip 6 van belang is. 😉 Succes nog!!

 2. Yvonne says:

  Yes, leuke post geworden!
  (en ik kan ‘motivator’ erbij zetten op m’n CV. Hoppa! ;P)

 3. Manon says:

  Vol bewondering heb ik de afgelopen tijd je blogs gelezen want ik zat in exact dezelfde situatie toen ik zwanger was van Mees en we midden in de verbouwing zaten van ons klushuis. Ons huis is nu voor de helft af en dat geeft zoveel meer bewegingsvrijheid! Knap trouwens hoe je het klussen zelf ook volhoudt: ik was 7 maanden lang elke dag gruwelijk misselijk en kon gewoon niet veel (maar daar blog ik dan weer niet over haha). Veel succes met alles!!

 4. yzette says:

  goed zeg! hele slimme tips…ook als je niet aan het verbouwen bent trouwens. je bent een echte volhouder, knap hoe je ook nog DIY weet te verzinnen en uit te voeren en zo mooi weet te fotograferen. Veel succes met klussen en bloggen en natuurlijk met je zwangerschap, fijn weekend!

 5. Annelies Vermeulen says:

  @ Iris: Ja he 🙂 Dankjewel!
  @ Yvonne: Ik zou het doen 🙂
  @ Manon: Verschrikkelijk als je je zo lang zo rot voelt! Wat dat betreft heb ik het inderdaad getroffen.
  @ Yzette: Dankjewel!