Girl Boss – Sophia Amoruso recensie

Ik las Girl Boss, een boek van Sophia Amoruso. Ken je haar niet? Ik ook niet voor dit boek. Maar zij is de oprichtster van modewebshop Nasty Gal, die in de Verenigde Staten heel groot is.

Sophia begon die webshop door tweedehands kleding te verkopen vanuit haar kamertje. En dat ging haar nogal goed af, want het bedrijf groeide en groeide en groeide. Totdat ze 350 werknemers onder zich had.

En dat is nu precies waar Girl Boss over gaat: hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen? Dat legt Sophia uit in een fijn geschreven verhaal. Ze vertelt over haar jeugd, hoe ze vroeg met school stopte, over haar tienerjaren, hoe ze veel uit winkels stal.

Prominent aanwezig in haar verhaal zijn ook alle baantjes die ze ooit had, maar niet lang kon aanhouden. Is het dan alleen een autobiografie? Nee, Sophia geeft ook tips over solliciteren, hoe je je opstelt in je baan en over werkethos.

girlboss_allihoppa_2

En juist daar had ik wel wat meer van verwacht. Ik bedoel, ik snap ook wel dat je goed voorbereid op een sollicitatie komt. En dat je hard moet werken. En niet te beroerd moet zijn om welke klus dan ook op je te nemen.

Maar goed, misschien ben ik ook niet de doelgroep en is het boek bedoeld voor wat jongere meiden die aan de start van hun loopbaan staan. Voor hen zijn de tips misschien wel heel bruikbaar.

Desalniettemin vond ik het een heel fijn boek. Een American Dream-verhaal van een meisje dat stal uit winkels, vervolgens haar eigen online tweedehands winkel start vanuit haar kamertje en haar bedrijf uitbouwt tot een van de grootste Amerikaanse webshops. Bovendien schrijft Sophia met veel humor en is het af en toe echt grinniken. Wel een aanrader dus.  Ook omdat het boek niet zo dik is en je het in een paar uur uit hebt.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Girl Boss – Sophia Amoruso recensie”

  1. Nathalie says:

    heb hem ook gelezen en vond het een heel fijn boek. Lekker eerlijk en ongezouten. Vond de portretten van andere Girlbosses een hele inspirerende aanvulling.

  2. Annelies Vermeulen says:

    @Nathalie: Inderdaad heel eerlijk en ongezouten. Fijn!