De week rond {allihoppa}

Zo, een dagje later dan normaal deze Week Rond, omdat ik gisteren iets heel leuks aan het doen was: ik was mee met de bloggerstour op de Dutch Design Week in Eindhoven. We maakten met meer dan 20 bloggers een tour langs de leukste plekken van de Design Week.

Plekken die ik natuurlijk ook met jullie ga delen. Morgen kun je mijn tips verwachten, zodat je later in de week zelf nog naar Eindhoven kan afreizen. Ik zou je alleen afraden ons tempo te volgen. Wij hebben echt heel veel gezien en gehoord op één dag. Het heeft me aardig gesloopt. Ik geloof dat het tijd is dat ik toe ga geven dat ik op dit punt in mijn zwangerschap niet meer alles kan wat ik wil. Iets wat niet mijn sterkste punt is, maar ik geloof niet dat ik een keuze heb 🙂 Gelukkig was daar de geweldige Imke en familie met wie ik mee kon rijden in de auto, zodat ik niet mezelf ook nog in en uit de trein hoefde te slepen. En zo kwam ik nog eens in de McDonald’s!

20141012_162043

Goed. Terug naar het begin van deze week. Vorige week zondag had ik ook al een leuke dag. Toen ging ik naar het boekfeestje van Ingrid van Ingthings. Zij schreef het leuke boek Vive la Vie, vol leuke diy’s. Echt een aanrader dat boek! En het feestje was ook erg gezellig. Het werd gehouden in de mooie winkel Handmade Heaven in Amsterdam. Ik sprak er bekenden en nieuwe mensen en at er heerlijke taart.

20141013_142756

In de slaapkamer hing ik deze slinger op. Naast de wastafel in onze slaapkamer is het plafond wat lager, iets waar we maar niet aan lijken te wennen. We stoten dus geregeld ons hoofd. Maar sinds deze slinger er hangt is dat niet meer gebeurd. Laten we hopen dat het helpt!

20141013_163019

Ik kreeg deze geweldige stapel oude ansichtkaarten. Naast dat ze prachtig zijn, zijn ook de teksten achterop fantastisch. En de adressering, gewoon J. Jansen, directeur van de Melkfabriek in Groningen. En postzegels van 1 cent, was het nu nog maar zo’n feest. Ik heb natuurlijk al weer ideeën voor leuke diy’s met deze kaarten. Later meer!

20141015_145102

Ik haakte weer eens wat: een berenmutsje naar het patroon van Eliane Roest. Zij raadde mij Scheepjes XL aan en ik ben helemaal fan van dit garen. Het is heerlijk zacht en verkrijgbaar in prachtige kleuren.

20141015_190405

Woensdag kletste ik bij met een vriend bij het Louis Hartlooper Complex. Ik at er heerlijke spinazie-risotto met schorseneer, kroten en wortels. Zo lekker! Ik ga weer vaker risotto maken, dat is zo lekker warm als het weer kouder wordt.

20141016_160457

Bij de Flow zit nu prachtig papier dat vraagt om een mooi projectje.

20141016_204953

Ik ben totaal verslaafd aan Mad Men. Waarom ik ooit stopte met het kijken van die serie weet ik echt niet meer. Maar ook Flipper kijkt nu graag met me mee.

20141017_083640

Vrijdag werkte Lucas een half dagje thuis. Dus zaten we gezellig samen aan de ‘keukentafel’ te werken.

20141017_110852

’s Middags haalde ik de tafel en de tuin overhoop en schreef ik een recensie van dit boek. Je kunt ‘m volgende week verwachten!

20141018_093703

Zaterdagochtend kwam ik Flipper zo tegen op de trap (die dankzij cola bijna helemaal lijmvrij is. Bizar!). Ze is er niet heel blij mee dat ik deze foto plaats, maar ik vind ‘m zo schattig!

20141019_080224

Toen ik zondagochtend toch redelijk opstond om naar de Design Week te gaan, maakt de lucht er een feestje van. En terwijl ik lekker design aan het kijken was, stuurde Lucas deze foto van de badkamer waar hij hard aan het werk mee was. Oh jongens, als ik toch eens een badkamer heb 🙂

20141019-WA0001

Deze week kun je dus mijn tips voor de Dutch Design Week verwachten. Ook deel ik een inspirerend interview met Yvonne van Mouseblossom. En mijn eerste Urban Jungle Bloggers-blogpost komt eraan! Fijne week!trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

4 Reacties op “De week rond {allihoppa}”

 1. Yvonne says:

  Wat een actie, Annelies 😉 En cola voor de trap! Had ik dat geweten, haha. Flipper is toch een lekker ding 🙂 Oh en je gaat zo genieten van die badkamer! Super dat je mee gaat doen met UJB, ben erg benieuwd! X

 2. Karlijn says:

  Het was super gezellig gisteren tasbuddy 😉

 3. yzette says:

  Wat een hoop leuks in een week tijd :)) gezellig om mee te kunnen lezen met je. En wat leuk dat je zwanger bent, gefeliciteerd! Wel pittig dan zo’n dagje in tempo langs alle hippe designspots…dat boek is top he, en ook de UJB staat al maanden op mijn lijstje om eens te doen….succes met alles, die badkamer wordt ongetwijfeld een plaatje! groetjes, Yzette

 4. Annelies Vermeulen says:

  @Yvonne: Cola does the trick. Maar ik geloof niet bij iedereen 🙂

  @Karlijn: Vond ik ook!

  @Yzette: Dankjewel! Leuk als je ook met de Urban Jungle Bloggers meedoet 🙂