De week rond {allihoppa}

Het leukste deze week? Dat Flipper opeens weer mauwend voor de deur stond! Na een week verdwenen te zijn geweest. 

20140731_092521

Kijk daar ligt ze weer lekker te slapen. Op bed, wat normaal natuurlijk echt niet mag.

20140727_180119

Maar dit was donderdag. Eerst terug naar eerder deze week. Toen aten we lekkere quinoasalade. Hij moet nog een beetje getweakt, als hij lekker genoeg is deel ik het recept hier.

20140727_193228

20140727_193650

’s Avonds gingen we nog even wandelen en kwamen we hele lieve geitjes tegen.

20140728_123020

Maandag was het zulk rotweer! Ik was gewoon thuis en hoefde nergens heen, dus ik had er verder op zich weinig last van. Behalve dat het rond lunchtijd nog steeds regende en ik voor mijn boterhammen naar de schuur moest. De regen trok maar niet weg, dus trok ik mijn regenjas en laarzen aan om een boterham te smeren. Ik kan niet wachten tot de keuken in huis klaar is 🙂

mihoen_mango_komkommer

We aten deze weeek ook lekkere mihoensalade. Het recept kun je komende week hier vinden.

20140730_201610

Woensdag gingen we op zoek naar Flipper. Van onze overburen, die werkelijk prachtig wonen, ik bedoel kijk deze vijver, hoorden we dat ze daar de laatste week wel eens rond hing. Meteen raak dus! We hebben haar meteen daar gezocht, maar dat schoot niet zo op omdat deze mensen zelf ook een zwarte kat hebben die we steeds voor Flipper aanzagen. We hebben nog flyers verspreid bij de rest van onze buren en zijn toen naar huis gegaan. Ik was erg opgelucht dat Flipper gezien was, en dat ze dus nog leefde, en had er meer vertrouwen in dat ze wel weer thuis zou komen.

20140802_074951

De volgende morgen hoorde Lucas gemiauw toen hij uit de douche kwam. En ja hoor, Flipper zat voor de deur! Hij liet haar naar binnen. Ik lag nog in bed en hoorde Flipper luid mauwend de trap op komen. Ik was zo blij! Ze was wat vermagerd en had een teek, maar verder zag ze er prima uit. Ze was wel heel moe en heeft zo’n beetje 36 uur non-stop geslapen. Het liefst tegen mij aan. Zaterdagochtend was ze opgeknapt en wilde ze weer naar buiten. En ondanks dat ik dat wel spannend vond, heb ik het maar gedaan. Ze bleef steeds bij ons in de buurt, dus dat gaat helemaal goed!

20140731_184934

Van een vriendin kreeg ik een magnolia-boompje dat niet meer bij hen in de tuin paste. Ik wilde hem graag hebben, maar we moesten er wel even ruimte voor maken. Een conifeertje moest weg, en tja, daar kon onze auto wel goed bij helpen 🙂

20140802_092528

Nog meer plantennieuws: Lucas spotte deze palm bij de bouwmarkt. We waren natuurlijk helemaal niet op zoek naar een palm (maar naar een wastafel, isolatiespul en weet ik wat meer), maar omdat hij met 50% korting was, hebben we ‘m toch meegenomen. Nu staat ie in de tuin, maar ooit komt ‘ie in de woonkamer te staan. Joekel!

worldly

Iets heel anders: Nathalie van Worldly Treasury vroeg mij naar mijn favoriete plekken in Utrecht. En die zijn nu te vinden op haar blog!

En nog weer heel ander nieuws: Komende week is mijn laatste werkweek voor de vakantie. Vanaf zaterdag 10 augustus ga ik 3 weken op vakantie. Dan komen er geen blogs van mij, maar van een heel aantal gastbloggers op allihoppa.nl. Je hoeft je dus niet te vervelen tijdens mijn afwezigheid. Ik kan nu alvast verklappen dat het allemaal heel leuke blogs en bloggers zijn!

Oja, en er zijn nog maar 3 plekken vrij voor de food & designtour op 30 augustus! Dus meld je snel aan!

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

4 Reacties op “De week rond {allihoppa}”

 1. Karlijn says:

  O wat fijn dat Flipper terug is. Lijkt me toch wel een beetje een opluchting. Wat ziet die mihoen salade er lekker uit, ik kijk uit naar het recept 🙂

 2. Annelies Vermeulen says:

  Ik ben enorm opgelucht Karlijn! Mihoensalade komt er bijna aan!

 3. Mireille says:

  Afgaande op het regenachtige uitzicht door jullie raam, de wetenschap dat je tegenover een kersengaard woont en buren bent van Vroeg, kan het haast niet anders dan dat je in één van de schattige bruine huisjes woont waar ik iedere dag langs bus op weg naar mijn werk. Of heb ik het heel erg mis? 🙂

 4. Annelies Vermeulen says:

  Klopt Mireille! Wat goed gepuzzeld haha! Vanaf Vroeg woon ik in het eerste huisje. Ik zal naar de bus zwaaien 🙂