storytel_allihoppa_2

Boeken luisteren met Storytel

Boeken lezen. Ik doe het zo graag, maar het komt er zo weinig van. Waarom? Tijdgebrek, veel andere hobby’s, maar ook: na een dag werken geen zin om wéér teksten te lezen. Ik ben namelijk tekstschrijver, dus ik ben de hele dag al intensief bezig met teksten. Maar ik wil ’s avonds ook niet weer achter een scherm kruipen, want dat doe ik dus tijdens het werk ook al. Okee Annelies, lange intro, wat is nu je punt? Sorry. Mijn punt is dat ik wel van verhalen hou, maar ’s avonds dus niet zo graag lees of kijk. En ik heb de oplossing gevonden: audioboeken!

storytel_allihoppa

Audioboeken

Vorige week heb ik een account aangemaakt bij Storytel. Dat is een app waarop je boeken vindt die je kunt luisteren. Niet meer zo’n dikke pil in je tas dus, maar gewoon je telefoon waarop je je favoriete boeken leest. Leek mij dus ideaal! Bovendien: als je een papieren boek leest, kun je op dat moment alleen dat boek lezen. Misschien zet je een muziekje op, maar verder ben je vooral dat boek aan het lezen. Dat is ook wel het mooie aan lezen natuurlijk. Maar een audioboek biedt veel meer mogelijkheden. Ik reis tegenwoordig met de trein naar mijn werk. Ik moet ook een stukje fietsen, wachten op een overstap en daarna een stukje lopen. Echt tijd om te lezen is er dan niet, want het is vaak druk in de trein en een boek lees je ook niet tijdens het fietsen of lopen. Maar een audioboek kan ik tijdens de hele reis luisteren. Ook als ik moet staan in de trein, of op het station wat langer moet wachten. Dingen maken doe ik natuurlijk ook graag. Vaak zet ik tijdens het knutselen een documentaire ofzo aan. Maar omdat je toch ook op je project moet letten, mis je dan toch best veel van zo’n film. Een audioboek kan ik wel goed volgen als ik een dekentje aan het haken ben. Of kerstballen aan het vouwen.

Hoe werkt het?

Hoe werkt dat Storytel nou? Bij Storytel heb je de keuze uit 60.000 titels. Spanning, romantiek, non-fictie en kinderboeken. In het Engels én in het Nederlands. In principe stream je de boeken, maar heb je geen toegang tot wifi of wil je je datagebruik binnen de perken houden? Dan kun je de boeken ook downloaden zodat je ook zonder internet kunt door luisteren. Je betaalt een vast bedrag per maand (€ 9,99) en daarvoor kun je onbeperkt boeken luisteren. Zo kun je dus ook eens iets proberen dat je anders niet zo snel zou lezen. Bevalt het niet? Dan kies je weer een ander boek. Je kunt zoeken op genre, maar ook zelf zoeken naar jouw favoriete boek. Alle boeken die je graag wil luisteren, plaats je op je digitale boekenplank. Zo kun je je favorietenlijstje aanmaken.

storytel_allihoppa_3

Welke boeken ik heb geluisterd

De afgelopen dagen heb ik The Little Book of Hygge geluisterd. Ik heb de Hygge-hype een beetje gemist geloof ik en ik was wel benieuwd what the fuss was about. Het boek wordt voorgelezen door de Deense schrijver zelf, Meik Wiking. Engels met een lekker Deens accent dus, behoorlijk ontspannend om naar te luisteren. Ook ben ik begonnen met The Subtle Art of Not Giving a F*ck, ook al zo’n populair boek. En dat is het fijne van Storytel: je kunt lekker uitproberen. De komende tijd wil ik ook nog een roman uitproberen: Here I Am van Jonathan Safran Foer.

Aanbieding 30 dagen gratis luisteren

Ben je enthousiast geraakt? Dan heb ik goed nieuws voor je: via storytel.nl/allihoppa (deze link is geldig tot 16 december!) kun je Storytel gratis 30 dagen proberen, in plaats van de 14 dagen die daar normaal voor staan. Dat is lang genoeg om eens te proberen of audioboeken bij je passen. Je abonnement wordt na de proefperiode automatisch verlengd naar een betaald abonnement van 9,99 euro per maand indien je het niet stopzet. Via de website kan je je abonnement op elk moment stopzetten.

Deze blogpost heb ik in samenwerking met Storytel geschreven. 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Boeken luisteren met Storytel”

  1. Eva says:

    The Subtle Art of Not Giving a F*ck vond ik echt heel erg goed! Heb nog wel meer van die non-fictie boeken geluisterd de laatste tijd, zitten veel aanraders bij (misschien moet ik daar maar weer eens over bloggen 🙂 )
    Ben wel heel erg benieuwd naar het Hygge-boek trouwens, is het een aanrader? De hele hype is ook een klein beetje langs mij heengegaan eerlijk gezegd…

  2. Annelies says:

    @Eva: Ja bloggen, doen! Hygge vond ik gewoon wel aardig. Ontspannend om naar te luisteren. The Subtle Art of Not Giving a F*ck heeft me echt wat inzichten opgeleverd.