Allihoppa’s favorieten: series

Na een zwangerschap waarin het huis grotendeels in puin lag en een kraamtijd met een baby die overdag niet graag in zijn eigen bedje slaapt, kan ik mezelf inmiddels wel een serie-kenner noemen. Ik heb niet eens enorm gebinged, maar keek (en kijk) toch zeker wel een aflevering per dag.

Vooral Netflix vond ik ideaal. Niks geen gedoe met dvd’s, wachten tot iets op tv is, of klooien met downloads. Nee, gewoon klikken en kijken. En nee, ik word hiervoor niet gesponsord door Netflix 🙂

Dus ik denk, ik zal eens een overzichtje maken met mijn favoriete series zodat jullie ook nog iets hebben aan al die uren die ik achter mijn laptop heb doorgebracht.

Nashville

Stiekem, nee helemaal niet stiekem, hou ik heel erg van country. En Nashville is de stad van de country. En dus word in de serie Nashville heel veel muziek gemaakt. De serie draait om countryster Rayna James die steeds minder populair wordt en nieuwe manier moet vinden om de concertzalen te blijven vullen. Ondertussen is er een hoop leed a la Goede Tijden Slechte Tijden, echt een beetje een soap dus. Maar wel een fijne soap. Waarin ook nog eens veel muziek gemaakt wordt. Daarom behoort ‘ie tot mijn favorieten.

Orphan Black

De term science fiction schrikt mij altijd een beetje af, maar Orphan Black is wel degelijk een science fiction-serie. De serie gaat over Sarah Manning die getuige is van de zelfmoord van Beth Childs, iemand die wel heel erg op haar lijkt. Ze neemt haar identiteit over en komt erachter dat ze meerdere ‘zussen’ heeft. Dat blijken kloons te zijn die vermoord dreigen te worden. De serie is een beetje vreemd, met al die klonen en complotten, maar ook erg spannend.

Better Call Saul

Breaking Bad gezien? Dan vind je spin-off Better Call Saul waarschijnlijk ook leuk. Better Call Saul gaat over het leven van advocaat Saul Goodman, voordat hij Walter White uit Breaking Bad leert kennen. Veel humor, wat drama en gewoon een hele fijne serie.

Rita

Rita is een docente op een middelbare school, maar gedraagt zich niet als de doorsnee onderwijzeres. Ze is redelijk onaangepast en doet waar ze zin in heeft. Zoals roken op het toilet, seks met de directeur van de school en schelden in de klas. De kinderen vinden haar geweldig, maar ouders en collega’s niet. En dan heeft ze zelf ook nog drie kinderen die ze op haar manier opvoedt. Echt een leuke serie.

House of Cards

Het nieuwste seizoen van House of Cards is net op Netflix te zien, het vierde seizoen staat gepland voor 2016. Frank Underwood deinst nergens voor terug om president te worden. Het gaat om macht en manipulatie. Waarschijnlijk geen realistisch beeld van hoe het er in het Witte Huis aan toe gaat, maar wel een heel fijne politieke dramaserie.

The Legacy

Niet op Netflix, maar wel heel tof is The Legacy. Als een kunstenares overlijdt, laat zij haar enorme landhuis na aan slechts een van haar kinderen. Maar daar zijn de andere drie het natuurlijk niet mee eens. De een wil een museum maken van het huis, de ander wil er gaan wonen. Steeds weer blijken er andere kanten aan de zaak te zitten. Een dramaserie vol geheimen, leugens en spanningen.trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties