Allihoppa: nieuws, leuks en andere dingen #1

 Welkom in de nieuwe rubriek Nieuws, leuks en andere dingen van Allihoppa. Hier deel ik de leuke dingen die ik tegenkom, diy-nieuws, mooie nieuwe producten en wat al niet meer.

CF16-COTY-3[1]

Okergoud van Flexa

Okergoud is de kleur van het jaar 2016 van Flexa. ‘Okergoud is een goudachtig okergeel. Een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar die ook goed is te combineren met andere tinten.Bij Meet the Blogger kregen we een pot van deze verf en ik ben nu serieus van plan om een muur in onze woonkamer okergoud te schilderen. Wel spannend, want het is een vrij heftige kleur. Maar ik kan ’t altijd weer overschilderen als ’t helemaal niks is. Maar dat denk ik eigenlijk niet. Het is trouwens ook een kleur die me doet denken aan Mad Men.

Mad Men (Season 5)

Mad Men

En dat treft want Mad Men is het volgende op het lijstje. Het laatste seizoen van Mad Men staat nu op Netflix en dat is superleuk! Hmm, eigenlijk heb ik ‘m al weer helemaal gezien. Ik vind het verhaal van Mad Men nooit zo heel spannend of interessant, maar op de een of andere manier blijf ik maar kijken. En dat heeft veel te maken met de kleding, de sfeer en de interieurs. Waar denk ik dus okergoud ook goed in past. Eigenlijk wil ik dus gewoon een Mad Men-huis. Ah well…

candyofnie

Candyofnie van Fatboy

Op de een of andere manier had ik een beetje gemist dat Fatboy opeens best wel hip is geworden. Ik bedoel uh, zitzakken… Maar ze hebben nu iets heel gaafs: Candyofnie, een lamp die je zelf samenstelt uit verschillende delen. Er zijn 8 verschillende vormen in 11 verschillende kleuren. Dat betekent dat er zo veel mogelijkheden zijn in lampen dat de combinatie die jij kiest waarschijnlijk uniek is. Heel cool! Het enige stomme is dat de lamp nog niet te koop is.

bolia

Bolia naar Nederland

De Deense designshop Bolia krijgt een vestiging in Amsterdam. Half december opent de winkel aan de Utrechtsestraat. Vanaf dan kun je daar prachtige banken, tafels en wat al niet meer kopen. Leuk leuk leuk!

Tasty Kitchentools_group_MOOD_lowres

Tasty Colours van Brabantia

En op de een of andere manier had ik ook een beetje gemist dat Brabantia opeens best wel hip is geworden. Ja okee de prullenbakken waren natuurlijk al prachtig. Maar verder had het toch nog een huisvrouwenimago (excusez le mots). Maar nu is er bestek en ander keukengerei in allerlei leuke kleuren.En kleur daar hou ik van! Ik ben in het bezit van een mes en ik wil eigenlijk geen ander mes meer gebruiken, want deze is zo scherp en zo fijn.

bordurenopfoto_allihoppa

Workshop foto borduren bij Elle Aime

En last, maar zeker niet least: ik geef op 28 november een workshop foto’s borduren bji de leuke winkel Elle Aime in Rotterdam. Je kiest 3 foto’s uit mijn’ verzameling of neemt zelf één of meerdere foto’s mee. Naald en garen zijn aanwezig en het enige wat je voor de rest mee hoeft te nemen is een beetje fantasie! Je kunt het een beetje zien als tekenen met naald en draad, maar dan op een vintage foto. Voeg kleine details toe, een tekst of letters of vul bepaalde vlakken in met borduurzijde. De uiteindelijke resultaten gaan natuurlijk mee naar huis; leuk voor in een lijstje of als cadeau. Ik zie je heel graag daar!

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties