bloemen_2

Waarom gebeurt toch alles tegelijkertijd?

De laatste weken en maanden waren vrij hectisch voor mij. De lancering van deze website, het kopen van een huis en het verkopen van een huis, daarnaast 32 uur werken bij een opdrachtgever, het was wat veel. Bovendien moest er in het ‘oude’ huis nog veel geklust worden voordat we het te koop konden (of wilden) zetten. En in het nieuwe huis moet nu ook weer veel geklust worden.

En dat roept bij mij de vraag op: Waarom komt alles altijd tegelijk? Herken je dat? Je stopt met je studie, verhuist naar een nieuwe stad en beëindigt ook nog je relatie. Het lijkt wel of de ene beslissing de andere uitlokt. Of je, als je toch bezig bent, je meteen maar alles verandert.

Misschien is dat ook wel zo. Want verandering is best moeilijk. Hoewel je niet zonder verandering kan, lijkt verandering op voorhand verschrikkelijk. Kun je wel leven met die nieuwe situatie? Heb je de beslissing eindelijk genomen en de knoop doorgehakt, dan blijkt het enorm mee te vallen. En dan zal het met die andere veranderingen waarschijnlijk ook wel meevallen.

En misschien wordt het dan wel een beetje verslavend. En dan ben je opeens een website aan het lanceren en een huis aan het kopen. En heb je het gevoel dat alles tegelijkertijd gebeurt en is het hectisch.

En hoewel die hectiek voor de lange termijn niet aan te raden is, is het best lekker om  af en toe de boel even helemaal op de kop te gooien.

Hoe is dat bij jou? Heb jij ook het gevoel dat alles tegelijk gebeurt? Of weet jij veranderingen beter te verspreiden?

bloementrefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Waarom gebeurt toch alles tegelijkertijd?”

  1. Rivka says:

    Ik geloof dat dingen elkaar echt aantrekken. Zonder heel spiritueel te doen: als je in een enorme positieve flow zit, als dingen lekker gaan, dan straal je dat uit en trek je nog meer dingen aan, sta je voor meer open en zal je wellicht ook tegen meer dingen ‘ja’ zeggen. En dan komt alles tegelijk, tot het allemaal teveel wordt en moet je weer even op de rem trappen. Dus ja, wel herkenbaar dat als dingen veranderen, dat alles dan ook echt tegelijk aan het veranderen is!

  2. Annelies Vermeulen says:

    Ja ik denk dat je daar gelijk in hebt: als dingen goed gaan, straal je dat uit en komen er meer dingen op je pad.