verhuizen

10 tips voor stressvrij verhuizen

Stressvrij verhuizen, dat bestaat natuurlijk helemaal niet. Sorry 🙂 Al die dingen die je moet regelen, al je spullen in dozen, het klussen en het wennen aan een nieuw huis, dat is gewoon nogal stressvol.

Maar je kunt wel wat dingen doen om de stress tot een minimum te beperken. Control freakerig als ik ben, hield dat voor mij vooral in om de dingen in eigen hand te houden. Ongeveer weten waar wat ligt, de belangrijkste spullen bij de hand hebben, dat soort dingen. Misschien heb jij ook wat aan mijn tips.

 1. Begin op tijd met inpakken. Pak eerst de spullen in die je niet dagelijks gebruikt. Boeken, schilderijtjes, het mooie servies, de zomerkleren in de winter, de winterkleren in de zomer.
 2. Breng (als dat kan natuurlijk) voor de grote verhuisdag al de spullen die je niet dagelijks gebruikt naar je nieuwe huis. Dan hoef je dat op de grote verhuisdag niet meer te verslepen.
 3. Huur op je verhuisdag een aanhanger of vrachtwagentje waar alles in past. Dan hoef je niet meerdere keren te rijden.
 4. Vraag sterke vrienden om te helpen. Ik ben zelf helemaal niet sterk, dus als ik kasten moet gaan verslepen, kan het wel even duren.
 5. Zorg dat je weet welke doos naar welke kamer moet in het nieuwe huis. Bij het uitpakken van de auto/aanhanger/vrachtwagen zorg jij dat je aan het einde van de lijn staat en kan zeggen welke doos of welk meubel waar moet komen. Dan weet je precies (of een soort van) waar alles staat.
 6. Zorg ervoor dat je de spullen die je dagelijks nodig hebt snel kan vinden. Je tandenborstel, je favoriete theemok, schone kleren.
 7. Zorg voor wat overlaptijd zodat je je oude huis nog netjes kan achterlaten. En je nog tijd hebt om de laatste spullen op te halen. De lampen bijvoorbeeld, die waren wij vergeten J
 8. Maak meteen je bed op. Dan kun je er ’s avonds lekker in ploffen als je uitgeput bent.
 9. Maak een plan voor het verhuizen van je huisdieren. Wij hebben Flipper (de kat)  opgesloten (met voer, water en de kattenbak natuurlijk) in een kamer in het oude huis. Toen we alles hadden verhuisd, hebben we haar opgehaald. In het nieuwe huis hebben we een kamertje ingericht waar zij rustig kan wennen aan het nieuwe huis. De konijnen hebben we de dag na de verhuizing opgehaald. Zo hadden we tijd om hun rustig te verhuizen en hadden zij weinig last van stress. Al werden ze niet erg blij van de autorit. Een stukje wortel loste echter veel op.
 10. Haal kostbare voorwerpen eventueel later op. Ik vond het niet fijn om mijn fotocamera, laptop en al dat soort spullen tussen de kasten in de verhuiswagen te zetten. Dus heb ik nog even laten liggen en een dagje later opgehaald.

Nou dit zijn ze dus, mijn tips. Ik vond het fijn om op deze manier te verhuizen. Alle dozen staan nu op de bovenverdieping van ons huis en ik kan niet wachten tot de benedenverdieping klaar is en ik alles een plekje kan geven. Dan wordt het toch wat meer een thuis in plaats van een huis.trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “10 tips voor stressvrij verhuizen”

 1. Laura says:

  Goede tips! Ik ben alleen van mijn ouders naar mijn studentenkamer verhuisd, maar dat vond ik niet echt heel stressvol. Voor diertjes lijkt het me wel zielig!

 2. Marjolein says:

  Hoe gaat het nu met Flipper?
  Ja die tip van het bed is zo waar!
  Wat ik ook handig vond: als je veel gaat klussen voor je gaat verhuizen, kook dan alvast wat gezond voer dat je kan invriezen. Dan houd je de patat- en pizzamomenten beperkt. Of vraag aan hulptroepen of een keer eten meenemen.

 3. Annelies Vermeulen says:

  Flipper is goed gewend nu. Ze ontsnapt elke dag naar buiten 🙁

  Goede tip Marjolein!