allihoppa_pompons

Zelf pompons maken

Allihoppa is op vakantie. Maar niet getreurd, gastbloggers nemen hier de boel over in augustus. Mijn favoriete bloggers delen hier hun inspiratie en tutorials! Vandaag Ā Karlijn van wonderlicht.com.

Hoi allemaal, mijn naam is Karlijn en ik ben vandaag gastblogger op Allihoppa.

Annelies leerde ik kennen op een hele leuke instagramtour door Rotterdam en toen ze me daarna mailde met de vraag of ik een gastblog voor haar wilde schrijven, was ik meteen enthousiast. Ik vind het heerlijk om te lezen over de verbouwing van Annelies en Lucas en om haar creatieve werk te zien. En om een beetje bij dat laatste aan te sluiten, laat ik vandaag zien hoe je zelf vrolijke pompons kunt maken.

pompon_allihoppa_7

Je hebt nodig

vloeipapier
schaar
touw (draad, ijzerdraad, etc.)

Doen

Je begint met het kiezen van een kleur vloeipapier. Om te zorgen dat de pompon ‘vol’ wordt heb je verschillende laagjes nodig. Op de foto hierboven heb ik acht velletjes vloeipapier op elkaar gelegd. Voor een mooi effect heb je er minstens zes nodig.

pompon_allihoppa_2

Nu ga je het stapeltje vloeipapier wat je voor je hebt liggen vouwen. Je vouwt dit zigzaggend, het is moeilijk uit te leggen en ik hoop dat de foto duidelijkheid geeft.

pompon_allihoppa_3

 

Als je hier klaar mee bent, maak je het vast in het midden met het touw. Ik zelf vind het leuk om het met katoen te doen, omdat dit een iets speelser effect geeft. Maar het kan natuurlijk ook met dun draad of ijzerdraad. Net wat jij leuk vindt.

pompon_allihoppa_4

Heb je een goede knoop gelegd? Dan is het tijd om de uiteindes af te werken. Je kunt het rond afknippen, zoals je op de foto kunt zien, maar ook in een punt of iets anders wat je leuk vindt.

pompon_allihoppa_5

En nu komt het echte werk šŸ˜‰ Tijd om de verschillende lagen vloeipapier uit elkaar te halen. Vloeipapier scheurt snel, dus wees voorzichtig met het uit elkaar halen. Je trekt de laagjes van elkaar af. Wees niet te perfectionistisch, als je alle laagjes los hebt kun je het nog goed in vorm vouwen, en van een afstandje ziet het er vaak prachtig uit.

En klaar! Je kunt ze ophangen aan het touw en als je er meerdere bij elkaar hangt krijg je een vrolijke bende.

pompon_allihoppa_6

Ik hoop dat jullie het een leuke diy vonden en er zelf mee aan de slag gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt, stel ze dan gerust in de comments.

En bedankt Annelies dat ik hier een gastblog mocht schrijven!trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Zelf pompons maken”

  1. 7 fantastische feest-diy’s | Allihoppa says:

    […] Nog steeds wat kale hoekjes in huis? Maak dan zelf pompons. […]