Sneeuwbol diy

Een sneeuwbol wil ik al zo lang maken. En van ’t weekend kwam ’t er eindelijk van. Het is supersimpel, maar het effect is zo leuk!

Je hebt nodig

Lege potjes
Glycerine
Gedistilleerd water
Glitters
Nepsneeuw
Plastic diertjes/boompjes/etc
Glasverf
Kwastje
Lijmpistool
Blanke kit

Zorg ervoor dat het deksel goed droog is en probeer uit hoe je jouw figuurtjes op het deksel wil gaan plakken. Probeer ook of het potje dan nog op het deksel past. Weet je het zeker? Plak dan met het lijmpistool jouw gekozen figuurtjes met het lijmpistool op het deksel. Laat dit goed drogen.

Vul ondertussen het potje half met glycerine en vul de andere helft aan met gedistilleerd water. Hou een beetje ruimte over, de figuurtjes moeten er ook nog bij passen. Gooi dan wat glitter (niet te veel) of nepsneeuw in het mengsel. Intussen zit je figuurtje goed vast aan het deksel. Nu kit je aan de binnenkant van de rand van het deksel. (Ik heb dit ook met het lijmpistool geprobeerd, maar op die manier lukte het mij niet om het waterdicht te krijgen, vandaar dat ik kit gebruik.) Draai het deksel nu goed op het potje en laat het zo een dag staan (nog niet omdraaien dus) zodat het goed kan drogen. Eventueel kun je met glasverf het potje nog wat beschilderen. Ik heb bij de ijsbeer wat sneeuwvlokjes op het potje geschilderd en wat ijspegels bij het konijn. Na een dag draai je het potje om en heb je je sneeuwbol!trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties