Papieren hartjesslingers maken

Nog meer hartjes? Ja ja ja, ik zit er helemaal in hoor. Maar ik beloof: vanaf nu weer andere dingen dan hartjesdiy’s hier op de blog. Of had je er nog geen genoeg van?

Deze hartjesslinger is natuurlijk leuk voor Valentijnsdag, maar ik denk dat hij hier het hele jaar aan de muur gaat hangen hoor. Ik word er namelijk heel vrolijk van.

Deze hartjesslingers zouden ook leuk staan boven je bed. Romantisch! Of voor een raam. Ja, nu ik het zo bedenk kun je er alle kanten mee op 🙂

hartjesslinger_allihoppa_3

Je hebt nodig

Verschillende kleuren papier (wat dikker papier werkt het beste)
Schaar
Naaimachine
Masking tape

hartjesslinger_allihoppa_6

Doen

hartjesslinger_allihoppa_2

Maak een mal voor een hartje. Dan zijn al je hartjes ongeveer gelijk. Dat vond ik wel leuk voor deze slinger.

hartjesslinger_allihoppa

Knip 90 hartjes. Of 99. Of 110. Het is maar net hoe lang je slinger moet worden. Ik maakte er 90. En dat gaat echt sneller dan je denkt hoor.

Naai de hartjes aan elkaar. Dit doe je met de naaimachine. Bedenk wel dat je naald heel bot gaat worden van het papier, dus vanaf nu is dit je papiernaald.

Je legt een hartje onder de naaimachine, naait door het midden, en trekt dan de draad een beetje uit. Doe dit steeds even ver. Ik trok de draad tot het hartje over de rand van de naaimachine was, als je begrijpt wat ik bedoel. Dan naai je het volgende hartje aan de draad. Ik heb 10 hartjes per slinger gedaan.

De slingers heb ik met masking tape aan de muur gehangen.

hartjesslinger_allihoppa_4

hartjesslinger_allihoppa_5trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Papieren hartjesslingers maken”

  1. Anna says:

    Zo cute! En handig om er een mal voor te maken. Ik zou echt zo’n kneus zijn die anders allemaal verschillende hartjes knipt, haha! Gelukkig makkelijk te maken dus, dus moet lukken om het nog voor de 14e in elkaar te zetten. Yay :)!

  2. Eva says:

    Zo leuk! Ik heb dit plan ook al heel lang met cirkels, als een grote confettislinger. De rondjes liggen al heeeeel lang klaar in mijn huis maar verder ben ik nog niet gekomen 😉

  3. Annelies Vermeulen says:

    @Eva: Oh ja, cirkels is ook leuk! Het naaien is nog het minste werk hoor 😉