Mollie Makes Party & Weddings boekrecensie + diy

Natuurlijk, ik ben een jaar geleden al getrouwd. En ik ben echt niet van plan om het een keer over te doen 😉 Maar feestinspiratie komt altijd van pas. Want een feestje ga ik heus nog wel eens geven. En laat Mollie Makes Party & Weddings daar nu eens vol mee staan.

In het boek staan 20 projecten om jouw feest nog specialer te maken. En zoals in elk boek van Mollie Makes zijn de projecten van verschillende ontwerpers. In het boek staan projecten van papier, stof, vilt en klei en met verschillende technieken.

De projecten in het boek zijn kleurrijk en in de bekende Mollie Makes-stijl.

Dit zijn mijn favoriete projecten uit het boek.

molliemakes_partyweddings_allihoppa_4

Aah, hoe schattig zijn deze ijsberen. Als die op je taart zitten, zou je ze toch bijna opeten zo lief? Ik heb nog nooit genaaldvilt en zou het wel eens willen proberen. Maar ik ben bang dat het wel even duurt voordat ik zo’n ijsbeer uit de wol tevoorschijn heb getoverd.

molliemakes_partyweddings_allihoppa_2

Dit bruidsboeket vind ik heel mooi. Lekker kleurrijk en vrolijk met al die verschillende knopen.

molliemakes_partyweddings_allihoppa_3

Weer een taarttopper, maar dan aangepast aan het bruidspaar. Hoe leuk is dat.

Van Uitgeverij Tirion mag ik een project uit het boek met jullie delen. Dan kun je direct aan de slag en hoef je niet te wachten tot je het boek in de wacht hebt gesleept. Deze corsages vind ik erg mooi en het is leuk als je op je feest er allemaal een beetje hetzelfde uitziet.

Corsages

Je hebt nodig

Fijn bedrukte stoffen die bij elkaar passen

Naaigaren dat erbij past

Dubbelzijdig opstrijkbaar vlieseline

Stevig ijzerdraad voor de stengels

En decoratief hobbydraad voor de

Steeltjes van de bladeren

Lint, naald

Kartelschaar, stofschaar en tangetje

Voor ijzerdraad

Veiligheidsspelden en spelden met mooie

Knoppen

Doen

Lijm de twee stoffen aan elkaar met de dubbelzijdige vlieseline. Gebruik de patronen voor de bloemblaadjes en knip zeven kleine bloemblaadjes uit en acht grote; leg deze diagonaal op de stof (schuin op de draad). Knip ook een strook van 2 x 30 cm schuin op de draad.

Maak aan de onderkant een knip naar het midden van het blaadje. Rafel de randen door met een speld fijne draden los te trekken. Rol het bloemblaadje strak op en rol het tussen je vingers. Vouw weer open, houd de hoekjes vast en trek eraan. Doe hetzelfde langs een van de lange kanten van de smalle strook.

Step 3_1

Rol voor het hart van de bloem een kant van de strook strak op en draai daarna de stof eromheen. Werk het uiteinde aan de onderkant weg en zet het met enkele steekjes vast.

Step 4_1

Begin met de kleinere bloemblaadjes. Vouw de twee helften aan de onderkant van het blaadje over elkaar heen zodat het ombuigt en zet het blaadje met een steekje vast aan de achterkant van het hart. Laat het volgende blaadje dit blaadje iets overlappen en ga zo door tot je alle kleine blaadjes hebt vastgemaakt.

Step 5_1

Voeg de buitenrand van de grote bloemblaadjes toe zoals bij de kleine. Knip met de kartelschaar twee grote bladeren uit de groene stof. Vouw dubbel en strijk de ‘nerf’ erin. Knip aan de onderkant in, vouw de helften over elkaar en zet vast met steekjes aan de achterkant. Naai op de achterkant van de bloem een cirkel van stof om een veiligheidsspeld aan vast te maken.

Strijk voor een bloem in het knoopsgat met de vlieseline twee stoffen aan elkaar. Knip daaruit schuin op de draad vijf grote bloemblaadjes en een strook van 4 x 30 cm. Rimpel deze strook voor het hart van de bloem: maak kleine rijgsteekjes langs een lange rand en trek de draad aan. Rol het eerste deel van de strook strak op en dan iets losser tot het uiteinde. Zet de onderkant vast met enkele steekjes.

Step 7_1

Zet de grote bloemblaadjes vast rond het hart: houd ze dicht bij elkaar, rechtop en laat ze iets overlappen. Knip een stuk ijzerdraad voor de stengel en duw die in de onderkant van de bloem. Knip een cirkel van 4 cm en knip aan een kant in tot in het midden. Leg deze netjes rond de stengel aan de onderkant van de bloem, vouw er een kegelvorm van en zet met steekjes vast.

Bt step 4 (alt)

Knip met de kartelschaar drie kleine blaadjes uit de dubbele stof. Vouw een stukje decoratief hobbyijzerdraad dubbel en draai de helften om elkaar. Zet het ijzerdraad met steekjes vast aan de voorkant van een van de blaadjes als nerf en steeltje. Herhaal bij de andere twee blaadjes en draai dan de steeltjes van de drie blaadjes om elkaar. Leg de blaadjes achter de bloem en bind alle steeltjes met lint strak aan elkaar. Naai het uiteinde van het lint vast. Steek de bloem met een mooie kopspeld op de revers.

Bt step 5

Uitgeverij Tirion heeft trouwens nu een actie waarbij je een bezoek aan de creatieve beurs Creations & Savoir in Parijs kunt winnen. Upload je haakselfie en ding mee!trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties