kersttafel_allihoppa_6

Kersttafelstyling

Ja inderdaad, ik stond net in het pikkedonker op mijn slippers met een keukenschaar in de tuin wat takken uit de heg te knippen. Waarom? Omdat ik wilde checken of mijn idee voor de kersttafel leuk was. 

kersttafel_allihoppa_4

A girl’s gotta do what a girl’s gotta do, zullen we maar zeggen. Maar goed, ik wilde echt graag weten hoe alles met kerst op tafel past. De hele familie komt namelijk bij ons eten. Voor de derde keer op rij nu. Vorig jaar was Jens nog maar een paar dagen oud toen hij zijn eerste kerst meemaakte en heb ik aan het kerstdiner vrij weinig (helemaal niet) meegeholpen. En qua styling al helemaal niks gedaan. Maar dit jaar kan ik weer lekker los.

Ik kocht een mooi tafelkleed bij Dille & Kamille. Het moest er maar eens van komen. Onze eettafel is behoorlijk groot.  Handig als de hele familie langskomt, niet handig als je een tafelkleed zoekt. Maar nu hebben we een hele mooie.

kersttafel_allihoppa

De kerstboompjes zag ik in Antwerpen – we waren van ’t weekend in Antwerpen – ergens in een koffietent op tafel staan. En ik vond ze meteen zó leuk! Een dag later waren we bij Hema en zag ik dat ze daar te koop waren. Het leuke is dat het krijtbordjes zijn, dus je kunt er leuk met krijtstift op tekenen. Ook leuk voor kinderen, hebben ze wat te doen tijdens het eten.

kersttafel_allihoppa_3

De schattige diertjes die ik op de servetten heb gelegd zijn eigenlijk taartdecoratie, maar vond ik ook heel leuk zo op het bord. Én ik zag ergens een foto voorbijkomen waarbij ze bovenop een kop warme chocolademelk met slagroom zijn gelegd. Ook heel schattig! Ze zijn te koop bij Dille & Kamille.

De papieren kerstballen kocht ik bij Sostrene Grene. Je moet ze zelf in elkaar zetten, wat best een priegelwerkje is. Maar even een avondje doorzetten en je hebt een stel mooie ballen. Het gouden bestek is van Bolia en kreeg ik ooit tijdens een persevent.

kersttafel_allihoppa_7

Verder heb ik de tafel vrij leeg gelaten, want het belangrijkste staat er natuurlijk nog niet op: het eten! En dat is in ons geval best wat, gok ik zo. Iedereen maakt wat en neemt dat mee. Ideaal!

Nou, wij zijn klaar voor kerst gok ik zo. Enige probleem: we hebben nog maar drie stoelen, want al onze mooie vintage stoelen knappen als luciferhoutjes om. Dus als je tips hebt voor mooie, stevige stoelen: kom maar door. Moet het bezoek ondertussen maar zijn eigen stoelen meenemen 😉

Check ook mijn kersttafel van twee jaar geleden eens. En de rest van de kerstinspiratie.

kersttafel_allihoppa_9

kersttafel_allihoppa_8

kersttafel_allihoppa_5



trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Kersttafelstyling”

  1. Eva says:

    Wat leuk! Het geeft ook meteen zo’n feestelijk gevoel als de tafel er zo kerstig uitziet 🙂 Ben erg fan van de kerstboompjes trouwens, heel schattig!

  2. admin says:

    @Eva: Thanks!