Kerstplacemats met flockfolie diy

Met kerst, als je ’s ochtends met je familie aan het ontbijt zit, of met je geliefde, of alleen, is het leuk om de tafel wat meer aan te kleden en wat kerstiger te maken. ’s Avonds staat de tafel meestal zo vol met schalen, glazen en borden, dat het leuk is om het ’s ochtends wat rustiger te houden. Daarom maakte ik deze kerstplacemats.

De placemats zijn heel makkelijk om te maken. Je kunt placemats kopen of je maakt, zoals ik, je placemats zelf. Bedenk welke vormen je op de placemat wil maken. Dat kan van alles zijn: kerstbomen zoals ik, of sterren, driehoeken, maakt niet uit. Maar de vorm kan niet al te ingewikkeld zijn, want je moet ‘m kunnen uitknippen. Hou het simpel dus. En het hoeft niet helemaal perfect. Mijn kerstbomen zijn schots en scheef, maar dat vind ik juist wel speels.

Je hebt nodig

Placemats (al dan niet zelfgemaakt)
Flockfolie
Schaar
Strijkijzer
Doek of bakpapier

Teken je vorm op de flockfolie. Doe dit op de glimmende kant. Knip uit en bepaal de plek van de vormen. Zorg dat de glimmende kant naar boven ligt. Het glimmende is de folie die je er straks vanaf trekt.

Warm het strijkijzer op (op z’n heetst). Leg een dunne doek of bakpapier op de vormen en strijk met lichte druk 30 seconden. Helemaal laten afkoelen, dan peuter je het folie eraf. En klaar zijn je placemats. Nu alleen nog lekkere broodjes in de oven 🙂

Tip: Flockfolie is wasbaar tot 40 graden. Gebruik geen vloeibaar wasmiddel en doe de placemats niet in de droger.trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Kerstplacemats met flockfolie diy”

  1. Irma says:

    Prachtige placemats, ik was al een tijdje op zoek naar een diy met flockfolie.

  2. Sanne says:

    Wow, echt leuk gedaan!