Kerstige chocoladetaart

Dit jaar vieren we kerst met onze familie bij ons thuis. Ik ben al lichtelijk los aan het gaan met versieren en dit weekend gaan we de kerstboom van zolder halen. En natuurlijk ben ik al aan het denken wat we kunnen gaan koken. Deze chocoladetaart zou wel eens het toetje kunnen gaan worden.

kerstige chocoladetaart_allihoppa_5

Ik maakte de taart aan de hand van dit recept, maar paste het wat aan. Zo gebruik ik geen pistachenoten en versier ik de taart met kokosrasp en poedersuiker. Let it snow,  let it snow, let it snow.

Ingrediënten

150 g chocolade extra puur 72%
150 g witte basterdsuiker
150 g boter (kamertemperatuur)
6 eieren
1 mespunt zout
2 el poedersuiker
kokosrasp

Doen

Verwarm de oven op 190 °C. Breek de chocolade en smelt au bain-marie. Maak van de boter en 100 gram suiker een glad beslag. Splits de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers aan het beslag toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix.

Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mespunt zout en 50 gram suiker. Spatel dit door het beslag. Stort in de vorm en zet 45 minuten in de oven. Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 160 °C. De taart is gaar als de zijkant loskomt van de rand. Laat afkoelen. Strooi wat poedersuiker en kokosrasp over de taart.

kerstige chocoladetaart_allihoppa_2

kerstige chocoladetaart_allihoppatrefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties