Diamant van papier

Dankzij een peuter met grijpgrage handjes zetten wij onze mooie zelfgemaakte houten kerstboom dit jaar maar niet op. Jammer, maar dat betekent niet dat er helemaal niet versierd kan worden voor kerst. Alles moet gewoon een beetje hoger staan. En ja sorry, ik ben al kerstdingetjes aan het maken.

diamant_origami_allihoppa_2

Deze papieren diamanten bijvoorbeeld zijn heel geschikt om in de kerstboom te hangen, maar je kunt ze ook leuk voor het raam hangen of zoals ik in de eucalyptus. Een vriendin kwam met het idee om deze diamanten te maken en tijdens een knutselavondje hebben we ze samen gemaakt. Ze zijn best lastig in het begin, maar als je het eenmaal doorhebt, is het behoorlijk verslavend om ze te maken.  Alleen die twee helften aan elkaar plakken, man wat een rotwerkje.

Ik heb ze dus niet zelf bedacht. De uitleg vind je op Design & Form. Tip: als je ze op wil hangen, kun je met een naald een draadje door de bovenkant steken en daarna aan de binnenkant met een plakbandje vastplakken. Dit doe je voordat je de twee helften aan elkaar plakt.

Al zin in meer kerst? Check al mijn kerstdiy’s en -recepten.

diamant_origami_allihoppa_5

diamant_origami_allihoppa_3

diamant_origami_allihoppa_6

diamant_origami_allihoppa_8

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties