Bruiloftscadeau van papieren kraanvogels diy

Vrienden van me trouwden een tijdje terug. En dat vraagt om cadeaus! Maar op de uitnodiging stond het welbekende envelopje. Wat ik me heel goed kan voorstellen, want voor je het weet heb je zes pannensets en tig lollig bedoelde cadeautjes in ontvangst genomen.

Als je dan toch geld geeft, is het wel leuk om dit op een creatieve manier te doen. De kraanvogel staat voor een lang leven, hoop, geluk en tevredenheid. Erg geschikt dus voor een bruiloft. Dus bedacht ik een slinger van kraanvogels, met onderaan een envelopje waarin je een kaartje met het geld kan doen.

huwelijkscadeau_allihoppa

Wat heb je nodig

Origamipapier (of ander papier in vierkanten geknipt)
Garen, draad of touw
Stopnaald

huwelijkscadeaus_allihoppa

Doen

Vouw een aantal kraanvogels. Ik vind het erg lastig om goede foto’s te maken van het vouwen van kraanvogels, maar op Youtube staan hele goede filmpjes.

Vouw een envelopje. Vouw eerst het papier twee keer doormidden, zodat er een kruis ontstaat. Vouw dan de 3 kanten naar binnen. Plak vast met maskingtape. Doe je kaartje en het geld erin en plak het envelopje dicht.

Haal het garen door de draad en prik een twee gaatjes door het envelopje. Maak een strikje in het garen. Rijg dan de kraanvogels aan het garen, door een gaatje te prikken in het midden (lijfje) van de kraanvogels.

Als ze er allemaal aan zitten, maak je een knoopje in het touwtje.

Wikkel de slinger in wat vloeipapier als je het gaat geven. Dan heb je de meeste kans dat ie heel blijft tussen alle andere cadeaus.

huwelijkscadeau_allihoppa_4trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Bruiloftscadeau van papieren kraanvogels diy”

  1. Marloes says:

    Wat een leuk idee! Ga ik gelijk maken voor een bruiloft waar we volgende week naar toe moeten!

  2. Annelies Vermeulen says:

    Wat ontzettend leuk! Is het gelukt?

  3. Cadeautje bruiloft | Gespot voor jou! says:

    […] geluksbrenger. Hij staat voor een lang leven, trouw en geluk. Ideaal om te gebruiken bij een cadeau voor een huwelijk dus. Vouw kraanvogels van papier (hoe je dat doet, lees je onder andere hier, maar ook op You Tube […]