Zelf kwarkbrood bakken

Ik heb de trend van geen brood eten nooit begrepen. Okee, ik eet ’s ochtends yoghurt en ik eet ook regelmatig salade of soep als lunch. Maar helemaal geen brood meer eten? Niks voor mij.

kwarkbrood_allihoppa

Daarom ben ik ook zo blij met dit heerlijke kwarkbroodrecept van Frauke. Ja Frauke heeft weer wat gebakken! Wij smikkelden de afgelopen dagen al van dit lekkere brood. Probeer ‘m vooral ook zelf eens uit!

Ingrediënten

250 gram bloem (spelt of volkoren)
5 gram bakpoeder
5 gram baksoda
3 gram zout
1 ei
250 gram magere of milde kwark
250 gram rozijnen

Doen

Doe de bloem in een kom. Voeg daar het bakpoeder, de baksoda en het zout aan toe. Mix dit even door elkaar.

Roer dan het ei en de kwark erdoorheen. Het deeg is best lastig te mixen, vooral omdat het lekker klef wordt. Ik gebruik bij voorkeur een mes of vork. Probeer het vooral niet met je handen, dan zit er uiteindelijk meer deeg op jou dan in de kom 🙂

Voeg vervolgens 250 gram rozijnen toe. Gewoon zo uit de verpakking. Wellen is niet nodig. Mixen maar!

Vul een ingevet cakeblik met het deeg en bak het 40 minuten op 180 graden. Persoonlijk vind ik het fijn om het cakeblik ook te bedekken met wat bakpapier, dan komt het brood er nog gemakkelijker uit als het klaar is.

Na 40 minuten even testen of het brood gaar is. Steek een satéprikker erin, komt die er schoon uit? Dan is het klaar!

Wel even laten afkoelen voor je hem oppeuzelt, de rozijnen kunnen namelijk best heet zijn. Het brood is supermakkelijk in te vriezen. Doe het in stukjes in een boterhamzakje.

De citrusliefhebbers kunnen er ook wat sinaasappel of citroenrasp aan toevoegen. En natuurlijk kun je de rozijnen ook (deels) vervangen door ander gedroogd fruit. Wat dacht je van abrikozen of pruimen? Hou qua hoeveelheid wel een totaal van 250 gram aan.

kwarkbrood_allihoppa_3

kwarkbrood_allihoppa_2trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Zelf kwarkbrood bakken”

  1. Homemade blackberry bread cake says:

    […] we can make confiture, but one can only have a certain amount of confiture. A week ago or so, I saw a recipe from a dutch blogger friend. She made a yoghurt bread with sultana’s. Yum! The recipe seemed […]