Worteltaart recept

Als er iemand jarig was, bakten Lucas en ik vaak een taart. Een kwarktaart met allerlei versiersels, of een taart met een dikke laag marsepein erop. Maar de laatste keer dat we dat deden, was alweer jaren geleden.

Pas geleden had ik opeens de onweerstaanbare behoefte om taart te bakken. Dat zondag vrienden op bezoek kwamen, was de perfecte aanleiding. Worteltaart moest het worden.

En Lucas hielp met het bakken. Net als vroeger šŸ™‚

Voor de decoratie heb ik in de regen in de tuin wat bloempjes geplukt. Puur ter decoratie dus die bloempjes, al schijn je viooltjes wel te kunnen eten.

Voor dit recept moet je 500 g wortels raspen. Dat is best veel werk met de hand! Gelukkig kregen wij van mijn ouders de keukenmachine, waardoor het een peulenschilletje is geworden. Maar als je het met de hand moet doen: neem er even de tijd voor šŸ™‚

Ingrediƫnten

500 g wortelen (fijn geraspt)

100 g walnoten

1 limoen

3 eieren

bakje roomkaas

150 g poedersuiker

150 ml olijfolie

200 g basterdsuiker

1 tl bakpoeder

2 tl koekkruiden

225 g zelfrijzend bakmeel

Doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier. Ik gebruikte trouwens een quichevorm, werkt ook prima!

Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden toe.

Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.

Doe dit mengsel samen met de wortelen en de walnoten bij het bakmeel en roer met twee lepels tot een glad beslag.

Stort in de springvorm.

Bak de taart ongeveer 45 minuten.

Meng dan de roomkaas en poedersuiker. Was de limoen en rasp de schil. Roer het limoensap door het roomkaasmengsel en bestrijk de taart ermee. Bestrooi met de limoenrasp. Decoreer eventueel met mooie bloempjes.

worteltaart allihoppatrefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties