Vegan kersentaart bakken

Elk jaar is het weer feest als de kersenboomgaard aan de overkant bij ons huis opent. Dan kunnen we weer vers fruit kopen op een paar honderd meter van ons huis, kunnen we wandelen onder de druivenranken en kunnen de jongens springen op de trampolines die onder de bomen staan. Het is kortom heerlijk als de vlaggen weer wapperen en de borden met daarop loeigroot KERSEN weer aan de weg staan.

dav

Het is dus heel verleidelijk om even kersen te gaan halen en toen ik twee weken geleden jarig was, was de keuze voor een kersentaart snel gemaakt. Een vegan kersentaart welteverstaan.  Alle credits gaan naar Lucas die de taart heeft gebakken én een kilo kersen met de hand heeft ontpit. Wist je trouwens, nu we het toch over kersenpitten hebben, dat hier in de regio kersenpitspuugwedstrijden worden gehouden? Echt waar. Dus mocht je ambitie hebben…

Ik vond dit recept op kblog.lunchboxbunch.com en we hebben het een beetje aangepast. We hebben wel de Amerikaanse cups gebruikt. Mocht je deze niet hebben, dan heeft Uit Pauline’s Keuken een handige omrekentabel.

Ingrediënten

2 3/4 cups bloem

1 cup plantaardige margarine in kleine stukjes

1 theelepel suiker

1/2 cup + 2 theelepels koud water

5 1/2 cups ontpitte kersen (hiervoor heb je een kilo verse kersen nodig)

3/4 cup suiker

1/3 cup maizena

1/2 theelepel citroenschil

een snufje zout

Doen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Ontpit alle kersen en doe ze in een grote kom. Doe de 3/4 cup suiker, de maizena en de citroenschil erbij. Meng goed.
  3. Maak het deeg. Doe de boter, bloem, zout en de theelepel suiker in een kom. Kneed tot een kruimelig deeg. Voeg dan het water toe. Maak twee bollen van het deeg. Doe ze in folie en leg ze tenminste tien minuten in de koelkast.
  4. Vet je taartvorm in. Maak dan van één bol de taartbodem. Bak de bodem 10 minuten.
  5. Stort dan de kersen erop.
  6. Rol dan je andere bol deeg dun uit. Snijd hiervan stroken. Leg deze bovenop de kersen.
  7. Bak je taart nu 20 minuten op 220 graden. Zet dan de oven op 200 graden en bak nog eens 35 minuten.
  8. Laat de taart minstens een uur afkoelen voordat je gaat eten. Misschien is dit nog wel het moeilijkste deel!

dav

 



trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

1 Reactie op “Vegan kersentaart bakken”

  1. Elisa says:

    Het deeg bindt bij mij niet goed maar heb alle hoeveelheden goed aangehouden 😮