Soesjes met bananenroom en chocolade

De liefde van de man gaat door de maag. En die van de vrouw ook, als je het mij vraagt. Daarom een lekker recept om jouw geliefde vrijdag op Valentijnsdag eens flink te verwennen.

Ingrediënten

(voor ongeveer 35 soesjes)

Voor het deeg

250 ml water
120 gram roomboter (ongezouten)
125 gram bloem
4 eieren, medium
1 eiwit
½ theelepel zout
2 eetlepel kristalsuiker

Voor de vulling

2 bananen
200 ml slagroom
2 eetlepels kristalsuiker
2 vanillestokjes
150 gram pure chocolade

Verder nodig

spuitzak
bakpapier
bakplaat
sauspan

Doen

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat klaar. Plaats de pan op een hoog vuur. Giet het water, zout, de boter en suiker in de pan en blijf roeren tot alles gesmolten is. Draai het vuur naar medium, en roer nog eens 2 minuten.Voeg al roerend de bloem toe. Nu gaat het er als een echt deeg uitzien. Als het goed is, blijft het deeg steeds minder aan de pan plakken. Haal de pan van het vuur, maar blijf roeren.Voeg na 4 minuten de eieren één voor één toe en als laatste het extra eiwit. Het deeg is klaar als je een streep kunt trekken in het deeg die zich dan langzaam vanzelf weer vult.

Het afgekoelde deeg doe je in de spuitzak. Experimenteer eens met verschillende mondjes voor andere vormen soesjes. Spuit kleine hoopjes deeg op de bakplaat, telkens met ongeveer 1½ cm vrij tussen de soesjes. De piekjes bovenop de soesjes kun je met een natte vinger naar beneden duwen. Zo blijft er geen deeg aan je vingers plakken.

Bak de soesjes 20 minuten op 200°C en verlaag de temperatuur dan naar 150°C voor nog eens 15 minuten.

Laat de soesjes afkoelen terwijl je de vulling maakt.Snij de vanille stokjes over de lengte open en haal de inhoud er voorzichtig uit met de achterkant van je mesje. Klop de room met de vanille en suiker tot een stevige slagroom.Prak de bananen met een vork tot het bijna puree lijkt. Meng voorzichtig de bananenpuree door de slagroom. Vul je spuitzak met de bananenroom. Gebruik nu een mondje met een medium opening (1/2 cm ongeveer), anders verstopt het steeds.

Prik het mondje van de spuitzak voorzichtig in een soesje. Het beste is om een zwak plekje aan de bovenkant te zoeken. Vul alle soesjes met de bananenroom.

Smelt de chocolade au bain-marie (in een bakje boven heet water). Doop de soesjes één voor één in de gesmolten chocolade. Het handigste is om de bovenkant erin te dopen; dan is de spuitopening ook direct dicht. Leg de soesjes weer terug op het bakpapier om af te koelen, zo plakt de chocolade niet overal aan.

Geniet van je romantische avondje! 😉trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties