
Regenboogwortels met sinaasappel recept
Kleurtjes zijn leuk, ook in je eten. Daarom kocht ik direct deze wortels in allerlei kleuren. Blijkbaar aten we vroeger alle kleuren wortelen (groen, geel, paars, rood), maar is om duistere redenen zo’n beetje alleen de oranje wortel overgebleven. Terwijl die kleurtjes juist zo leuk zijn!
Gelukkig zijn de gekleurde wortels weer wat in opkomst. Ik wilde er eerst een salade van maken, maar bedacht me toen dat ik dan in dozen op zoek moest naar de rasp. Of naar de rasp voor de keukenmachine. En daar had ik even geen zin in. Dus heb ik de worteltjes gebakken. Iets wat ook erg in de smaak viel hier. Het sinaasappelsap maakt de wortels lekker zoet.
Ingrediënten
Wortels in allerlei kleuren
Bosuitje
Sinaasappel
Sesamzaadjes
Olijfolie
Peper en zout
Doen
Maak de wortels schoon en snij ze in stukjes.
Bak ze in wat olijfolie totdat ze gaar, maar nog wel lekker knapperig zijn.
Voeg het bosuitje (in stukjes gesneden) toe.
Pers dan een halve sinaasappel en schenk het sap over de wortels.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met sesamzaadjes.
Serveertip: De worteltjes smaken erg lekker bij aardappelpuree. Ik maakte een aardappel-knolselderij-stamppotje. Erg lekker!
trefwoorden: recept, vegetarisch, vegan
donderdag september 25, 2014 om 11:43 am
Heerlijk kleurrijk! Een bord vol met kleuren is sowieso veel aantrekkelijker 🙂
maandag september 29, 2014 om 10:39 am
[…] in de supermarkt (ik heb vandaag weer een bakje gekocht, zo leuk vind ik ze) en maakte er een lekker maaltje […]
donderdag december 11, 2014 om 7:02 am
[…] in andere kleuren dan ik gewend ben, ik hou ervan. Dus na de witte, gele en paarse wortelen, nu een recept met paarse spruitjes. Paarse spruitjes zijn minder bitter en wat zoeter dan hun […]
woensdag november 18, 2015 om 10:51 pm
Ik ben geen echte wortel liefhebber maar dit gerecht leek me wel wat.
Makkelijk, kleurrijk en bovenal bleek het erg lekker te zijn. Wij deden er gebakken aardappels bij.
Top!
.