Regenboogsalade

Ik las ooit ergens dat het goed is om verschillende kleuren voedsel te eten. De verschillende kleuren groente en fruit zouden verschillende eigenschappen hebben die je allemaal nodig hebt. Ik weet niet of dat waar is – ik googelde er even op en las wel berichten die dit bevestigen, maar ik durf er verder niks over te zeggen omdat er zo veel onwaarheden over voedsel worden verspreid – maar ik word vooral heel vrolijk van verschillende kleuren op mijn bord. Zeker als het buiten nogal uh grijs is.

Ook probeer ik Olivier wat meer groente te laten eten. En daarbij trek ik van alles uit de kast en dan vooral op presentatiegebied. Auto’s van komkommer en tomaat. Paprika in de vorm van een bloem. Het werkt nog niet echt, maar ik geef niet op. Dus zet ik ‘m vanavond gewoon deze regenboogsalade voor.

In principe kun je er natuurlijk alles in doen. Ik koos voor wat we nog in huis hadden: rode kool, paprika, wortel, witlof en veldsla. En deed er wat rozijntjes en pitjes over. Ook maakte ik een simpele dressing van appelciderazijn en wat peper en zout, maar die doe ik er voor Olivier maar even niet over. Apart serveren dus!

En of het nou ontzettend-super-megagezond is of niet; je hebt in elk geval wat extra kleur in je leven.

regenboogsalade_allihoppa_2trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties